Blandt 182 indstillinger, er A.C. Bangs Hus ét af de fem projekter der er udvalgt af nomineringsudvalget og dermed et skridt tættere på at kunne kalde sig Danmarks bedste renoveringsprojekt i 2023. Vi håber selvfølgelig vi går hele vejen, men vi er allerede nu både stolte over det projekt og den præstation vi har lavet, og samarbejdet mellem vores dygtige partnere.

Fornyet Funkis sigter efter DGNB Diamant
Netop den høje arkitektoniske kvalitet har været visionen og omdrejningspunktet for renovering af den bevaringsværdige bygning. Det eksklusive naturstensmateriale på facaden videreføres på gavle og de nye tagboliger, vinduer og markiser matcher den oprindelige byggestil, trappeopgange malet i farver der repræsenterer stilen, og selv de nye klinker på toiletterne er valgt ud fra den funktionalistiske byggestil. Derfor bliver projektet tilmeldt DGNB Diamant certificeringen. Diamanten en et tillæg til Sølv certificeringen, som alene vurderer en bygnings arkitektoniske kvalitet.

Energibehov reduceres med 75%

Transformationen af den bevaringsværdige bygning med renovering af butik, kontoretager, samt etablering af taglejligheder skulle respektere bygningskulturen, men samtidig også fremtidssikre bygningen energimæssigt og gøres brugervenligt. Energi- og komfortdesign var oprindeligt fastlagt ud moderate indeklimaklasser pga. begrænsninger i de fysiske rammer til ventilation. Men med muligheder for at anvende miljøvenlig fjernkøling, blev der derfor valgt at investere i et godt termisk indeklima. Kølesystemet muliggør et minimum pladsbehov til ventilationskanaler og er lydløst. Det blev opbygget med stor fleksibilitet, så den enkelte lejer kunne vælge komfortniveau og design af kølesystem. Yderligere gav kølekonverteringen mulighed for en oprydning af ældre ikke energieffektivt, pladskrævende og støjende kølesystemer. Det beregnede fremtidige energibehov (energiramme) er ca. 90 kWh / m². Det er en reduktion på over 75% i.f.t. tidligere og vil bringe bygningen i Renoveringsklasse 2. og energimærke B. Dette mål nås når den sidste resterende renovering af stueetagens butik er afsluttet.
Ekolab har som DGNB konsulent/auditør stået for rådgivning omkring bæredygtighed kombineret med projektering af tekniske installationer til ventilation, køling og VVS.
Vi siger tak for nomineringen af projektet og tak til alle vores samarbejdspartnere. Læs mere her: https://lnkd.in/eHig6q2i

Måske har du også lyst til at læse lidt om…

MED PÅ VINDERHOLD

MED PÅ VINDERHOLDETEkolab er sammen med Pålsson Arkitekter AS, Danakon a/s - Rådgivende Ingeniører FRI og OPLAND...

Energianalyse og -optimering 

Ekolab har arbejdet med lavenergibyggeri fra virksomheden blev etableret. Vi var pionere indenfor passivhuse og har...

CIRKULÆRT BYGGERI

På konferencen, Circular Build Forum 2024 (ultimo januar), kan du i år høre om et projekt fra den virkelige verden -...