Vibelunden: DGNB Sølv-certificering af 42 nye rækkehuse

Projekttype 

DGNB-certificering af nye rækkehuse

Kategori

Boligbyggeri

Ekolabs ydelser

DGNB-auditor

Bygherre

Birch GM Silkeborg

Samarbejdspartnere

LUPLAU OG POULSEN, Arkplan og Stokvad Rådgivende Ingeniører

Beliggenhed

Hasselager

Periode

2021

Kontakt

Line Søndergaard Kristensen, lsk@ekolab.dk, +45 22 55 17 68

Som DGNB-auditor har Ekolab bidraget til opførelsen af 42 moderne rækkehuse i Hasselager, Aarhus. Byggeriet blev certificeret med DGNB Sølv 2020.

Rækkehusene er opført i to plan og har hver egen terrasse, hvor fra der er adgang til områdets grønne udearealer. For at boligerne både kan bruges af den enkelte, det unge par og børnefamilien, varierer deres størrelser. Samtidigt er flere af badeværelserne designet sådan, at de kan laves handicapvenlige.

Indeklima var et centralt fokus gennem hele projektforløbet. Tidligt i designfasen overvejede man, hvordan blandt andet dagslys-, lyd- og ventilationsforhold kunne optimeres, og inden projektets afslutning blev der foretaget målinger af lyd, tæthed, VOC og andre relevante faktorer.

I de tidlige faser udarbejdede man også LCA-beregninger for at identificere byggeriets CO2-aftryk samt LCC-beregninger for potentielle byggematerialer. Begge blev præsenteret for rådgiverteamet og brugt aktivt i projektets beslutningsproces. Som følge heraf er alt træ, som blev brugt i byggeriet, certificeret og kommer fra bæredygtig skovdrift.