Ved Stranden 14: Renovering af bevaringsværdig palæejendom

Projekttype 

Renovering af bevaringsværdigt byggeri

Kategori

Kontor

Ekolabs ydelser

Analyse og projektering

Bygherre

ATP Ejendomme

Beliggenhed

København K

Periode

2012-2014

Kontakt

Jørgen Lange, jl@ekolab.dk, +45 26 22 57 30

Ved Stranden 14 er en fredet palæejendom, der ligger lige overfor Christiansborg i København. Ejendommen blev oprindeligt opført som en købmandsgård og har været Niels Bohrs barndomshjem, men bag de gamle mure findes i dag kontorfaciliteter. Fra 2012 til 2014 var Ekolab med til at foretage en gennemgribende ombygning, energioptimering og nyindretning af bygningen. 

Ved renoveringen var der særligt fokus på restaurering, minimering af energiforbrug og optimering af indeklima samt bedre grundlag for professionel drift. Der blev blandt andet etableret naturlig ventilation i ejendommen, som ved hjælp af naturens egne drivkræfter og intelligent styring skaber et harmonisk og sundt indeklima til gavn for klimaet, bygningen og dens beboere. Desuden blev der etableret assisterende udsugning i områder med stor rumdybde. Køleanlægget blev totalrenoveret med køleunits i alle 40 klimazoner, således temperaturen kan holdes nede på selv de varmeste dage med et behovstyret system. Der blev installeret et helt nyt CTS-system, som også sikrede energioptimal drift mellem ventilation, køl og varmesystem. Endeligt blev nye el- og belysningsinstallationer etableret samt ABA- og ABDL-anlæg.

Ekolab stod for energi- og indeklimadesign samt projektering af de tekniske installationer, inkl. processer med brugere og driftsorganisation.