Skæring Bæk: DGNB-certificering af 94 nye boliger

Projekttype 

DGNB Guld- og Diamant-certificering af 94 nye boliger

Kategori

Boligbyggeri

Ekolabs ydelser

DGNB-konsulent og commissioningleder

Bygherre

Arbejdernes Andels Boligforening (AAB)

Samarbejdspartnere

RUBOW arkitekter, Regnbuen-Kontur Arkitekter, Tækker Group

Beliggenhed

Aarhus

Periode

2018-2020

Kontakt

Jørgen Lange, jl@ekolab.dk, +45 26 22 57 30

Med visionen om at skabe moderne, tidløse boliger omringet af natur stod Arbejdernes Andels Boligforening for opførelsen af 94 familieboliger ved naturskønne Skæring Bæk i Aarhus. Ekolab deltog i projektet som DGNB-konsulent og commissioning-leder.

Ved at udnytte Skæring Bæk, der bugter sig gennem området, skabte man en dynamisk bebyggelsesstruktur for boligkvarteret; bebyggelsen tilpasser sig nemlig bækkens forløb som en organisk, men dog præcis, komposition af rækkehuse. Desuden understøttes fællesskaber i området af nøje udvalgte tiltag såsom en natur- og aktivitetslegeplads samt et fælleshus.

De mange arkitektoniske kvaliteter i projektet har medført, at projektet indgår som pilotprojekt i DGNB’s nye Diamant-ordning. DGNB-Diamant tildeles udelukkende på baggrund af projekters arkitektoniske kvalitet.

Ved opførelsen af det nye boligkvarter stod Ekolab for koordinering af rådgiverindsats og udarbejdelse af dokumentation til certificeringen, heriblandt livcyklusvurderinger (LCA) og livsomkostninger (LCC). I tæt samarbejde mellem Ekolab, LME-murer (hovedentreprenør), de tekniske entrepriser og ingeniørfirmaet Tækker blev commissioning udført på projektet.