Ryesgade 25 – Renovering med DGNB

Kunde

Advokaterne Arup og Hvidt

Beliggenhed

København

Type

Boligbyggeri og restaurent

Rolle

Rådgiver

År

2018

Ekolab har været rådgiver på renoveringen af Ryesgade 25, Kbh. N i samarbejde med Krydsrum og Rönby og under København Kommunes Bygningsfornyelsesafdeling.
Helhedsrenoveringen af Ryesgade 25 er Danmarks første DGNB-certificerede renovering, hvilket betyder, at alle aspekter af bæredygtighed er dækket under projektets gennemførelse og ejendommens lange levetid. Projektets ambition har været at skabe moderne og tidssvarende boliger med godt indeklima og lavt energiforbrug i en historisk kvalitetsejendom, hvor de originale detaljer og materialer skaber en attraktiv atmosfære. Ekolab har varetaget energidesign, ventilationsløsninger, el-projektering samt DGNB-konsulent/auditør-arbejdet i samarbejde med Krydsrum Arkitekter.
I Ryesgade 25 projektet er der opnået en meget stor reduktion i energiforbruget. Energimærket er forbedret fra G til A2010 og bygningen er nu i renoveringsklasse 1. Det er sket samtidig med, at komfort og kvalitet i boligerne er markant forøget på en række andre punkter, og det er sket på en måde så bygningens bevaringsværdier i såvel interiør som eksteriør er intakte, samt tilføjet nye arkitektoniske kvaliteter.