A.C. Bangs Hus: DGNB-certificering af bevaringsværdig ejendom

Projekttype 

DGNB-certificering af butik, kontorer og boliger (Sølv/Flex)

Kategori

Butik, kontorer, boliger

Ekolabs ydelser

DGNB-konsulent/auditor, projektering af tekniske installationer til ventilation, køling og VVS

Bygherre

Aage Bangs Fond

Beliggenhed

København K

Periode

2019-2021

Kontakt

Jørgen Lange, jl@ekolab.dk, +45 26 22 57 30

Som DGNB-konsulent/auditor og VVS-ingeniør har Ekolab været med til at renovere og etablere nye taglejligheder i det ikoniske A. C. Bangs Hus.

Bygherrens ambition var, at renoveringen af butik- og kontoretagerne samt etableringen af de nye taglejligheder skulle respektere bygningskulturen og arkitekturen i den bevaringsværdige ejendom. Gennem tæt dialog mellem alle rådgivere blev en høj arkitektonisk kvalitet derfor sikret, hvilket bevirkede, at ejendommen som den første i Danmark blev tildelt en DGNB Diamant-certificering.

En kombineret indsats for et bedre indeklima og et lavere energiforbrug i ejendommen medførte samtidigt markante komfortforbedringer og store energibesparelser. Under projektet valgte man blandt andet at investere i et nyt kølesystem, som både er lydløst og kræver meget lidt plads til ventilationskanaler. Det blev opbygget, således den enkelte lejer kunne vælge, hvilket design og komfortniveau de ønskede. Energieffektiviteten blev også øget på forsyningssiden gennem etableringen af fjernkøling, varmeanlæg og solceller, der leverer el til ejendommens brugere.