Næstved Isfabrik: Transformation af bevaringsværdige fabrikshaller

Projekttype 

Transformation af bevaringsværdige fabrikshaller til boliger

Kategori

Boligbyggeri

Ekolabs ydelser

Integreret energidesign, projektering af tekniske installationer, LCA-vurderinger

Bygherre

Saeson8

Samarbejdspartnere

Lundgaard og Tranberg

Beliggenhed

Næstved

Periode

2021-2023

Kontakt

Tommi Haferbier Nielsen th@ekolab.dk, +45 30 12 71 02

Ekolab har været med til at ombygge den bevaringsværdige Næstved Isfabrik til tre ejendomme med i alt syv eksklusive boliger – en transformation med stedets historie som sin grundsten.

Næstved Isfabrik, der er beliggende på Ostenfeldtsvej og Brandtsgade 13, startede allerede i 1880’erne med etableringen af et lille mejeri. Her blev der produceret is frem til 1988, og siden har fabrikkens lokaler været brugt som kontorer.

Med udgangspunkt i bygningernes fortælling kaldes de tre ejendomme for henholdsvis Mejeriet, Garagen og Porthuset. Hver af de syv lejligheder, ejendommene rummer, er opbygget forskelligt for at skabe attraktive rum, der er unikke.

I forbindelse med transformationen har Ekolab stået for projektering af tekniske installationer, herunder el, VVS, ventilation og kloak, samt lavet et integreret energidesign. Alle løsninger der vedrører energi og indeklima er nøje analyseret og udvalgt med henblik på at sikre både brugerens velvære og bygningens arkitektoniske værdi. Af den grund har Ekolab også udarbejdet en renoveringsstrategi, som fokuserer på samspillet mellem den eksisterende arkitektur og nødvendige moderniseringstiltag.