Fondenes Hus: Optimering af energiforbrug og indeklima

Projekttype 

Optimering af energiforbrug og indeklima

Kategori

Kontorbyggeri

Ekolabs ydelser

Energianalyse, rådgivning, projektering og fagtilsyn

Kunde

Bikubefonden

Beliggenhed

København V

Periode

2013-2017

Kontakt

Jørgen Lange, jl@ekolab.dk, +45 26 22 57 30

I 2013 blev Fondenes Hus, der ligger på Otto Mønstedsgade 3-5 i København V, etableret af Bikubenfonden som et bofællesskab for dengang syv forskellige fonde med samfundsgavnlige formål – et fællesskab, som eksisterede indtil 2020, hvor Bikubenfonden solgte Fondenes Hus til P+, Pensionskassen for Akademikere. I perioden 2013 til 2017 var Ekolab med til at optimere den 3.500 kvm etageejendoms energiforbrug og indeklima.

Som en del af et rådgiverteam Ekolab udarbejdede i 2013 et beslutningsgrundlag for en gennemgribende nyindretning af den elegante ejendom. Ekolab varetog efterfølgende projekteringen og leverede fagtilsyn på installationsarbejderne.

I 2017 gennemførte Ekolab en omfattende energianalyse af ejendommen samt en tilstandsrapport. På baggrund af denne analyse blev en række tiltag udvalgt i tæt samråd med bygherren, Bikubenfonden. De udvalgte tiltag omfatter blandt andet udskiftning af belysning, ombygning af ventilationsanlæg og opgradering af CTS-løsning – alle sammen tiltag der tilgodeser bygningens indeklima, energiudgifter og energirenoveringsøkonomi. Tiltagene blev videreprojekteret og udbudt af Ekolab, som også udførte fagtilsyn.