Energi og indeklima på Den Skandinaviske Designhøjskole

Projekttype 

Energi og indeklima

Kategori

Uddannelsesbyggeri

Ekolabs ydelser

Analyse, rådgivning, projektering, udbud og udførelse

Kunde

Den Skandinaviske Designhøjskole

Beliggenhed

Randers SØ

Periode

2018-2022

I 2018 afleverede Ekolab en række forslag på indeklima- og energitiltag til Den Skandinaviske Designhøjskole, som ligger på Brusgård lidt uden for Randers. Brusgård, som oprindeligt var en herregård, blev grundlagt i 1393, og udover DSDH huser bygningerne i dag produktionsskolen Mimers Brønd.

Ekolab har udført flere opgaver for Den Skandinaviske Designhøjskole gennem de seneste 12-13 år. Samarbejdet som fandt sted i 2018 opstod i forbindelse med, at taget på Kampestensladen, der til daglig bruges som spise- og festsal, skulle udskiftes. Her ønskede skolen igen, at bæredygtighed og økonomi skulle indgå i arbejdet.

Ekolabs beregninger viste dog, at det ikke kunne betale sig at renovere taget. Til gengæld afslørede en bredere analyse af stedets indeklima og energiforbrug, at der var potentiale for forbedringer på flere andre områder. På baggrund af denne analyse fremlagde Ekolab en række forslag på tiltag, der både ville skabe energibesparelser, løse problemer med støjgener og forbedre indeklimaet. Det medførte blandt andet, at ventilationsanlægget i køkkenet blev udskiftet, hvilket forbedrede både energieffektiviteten og arbejdsmiljøet for køkkenpersonalet.