Børnehuset Langdalshøjen: Commissioning af nybyggeri

Projekttype 

Commissioning af nybyggeri

Kategori

Daginstitution

Ekolabs ydelser

Commissioning-ledelse

Kunde

Stokvad Rådgivende Ingeniører, EMR Murer & Entreprenør

Samarbejdspartnere

Arkitektfirmaet Hovaldt

Beliggenhed

Sejs-Svejbæk, Silkeborg Kommune

Periode

2021-2023

Kontakt

Jonas Levisen, jol@ekolab.dk, +46 61 61 74 17

Som commissioning-leder har Ekolab de seneste to år bidraget til opførelsen af et nyt børnehus i Sejs-Svejbæk nær Silkeborg. Børnehuset blev i 2022 nomineret og udnævnt som finalist til prisen Årets Bæredygtige Træbyggeri.

Bæredygtige principper er en stor del af konceptet for Langdalshøjens Børnehus: huset er bygget som et lavenergihus med grønt tag og solceller, der også bruger jordvarme, og det skal certificeres til enten DGNB Guld eller Platin. Af den grund leverede Ekolab en fuld commissioning-proces samt supplerende ingeniørarbejde, som sikrede, at totalentreprenørens krav til udførelse og kvalitet blev mødt i projekteringen. Commissioning-ydelsen blev leveret som underrådgiver til Stokvad Rådgivende Ingeniører, mens det supplerende ingeniørarbejde blev udført i en udvidet commissioning-periode, hvor Ekolab arbejdede direkte for totalentreprenøren, EMR Murer & Entreprenør.

Det nye børnehus lægger op til et rigt udeliv, hvor inde og ude flyder sammen, og hvor ophold under husets store udhæng kan finde sted i alt slags vejr. Hele huset er bearbejdet med henblik på at skabe et lyst og venligt miljø med aktivitetsområder, rum og arkitektur, der opfordrer til fællesskab og leg i alle aldre. Samtidig er der fokus på de små nærområder, som bidrager til ro og fordybelse for det enkelte barn.

Fotokreditering: Arkitektfirmaet Hovaldt