Terrassehuset: DGNB-certificering af 110 nye ungdomsboliger

Projekttype 

DGNB-certificering af 110 ungdomsboliger

Kategori

Boliger

Ekolabs ydelser

DGNB-konsulent og commissioning

Bygherre

Boligkontoret Aarhus

Samarbejdspartnere

RUBOW arkitekter

Beliggenhed

Aarhus

Periode

2018-2019

Kontakt

Jørgen Lange, jl@ekolab.dk, +45 26 22 57 30

I Katrinebjergområdet nær Aarhus Universitet har Ekolab bidraget til opførelsen af Terrassehuset, som rummer 110 nye ungdomsboliger – et boligbyggeri med fokus på fællesskab og bæredygtighed.

Visionen for boligbyggeriet var at danne de bedst mulige betingelser for beboere og miljøet på både kort og lang sigt. Målet var derfor at skabe en bygning med minimal klima- og miljøpåvirkning samt et komfortabelt indeklima; dette opnåede man ved at anvende innovative løsninger, der bygger på fleksibilitet, genanvendelighed og alternativ energiproduktion. Blandt andet sikres den termiske komfort i bygningen ved hybridventilation og et omhyggeligt design af dagslysindfald.

Med henblik på at skabe samvær mellem beboerne blev fleksible fællesområder og -funktioner etableret både uden- og indenfor. De åbne taghaver fungerer for eksempel som en forlængelse af de store fælleskøkkener, der danner den daglige ramme for både studiemiljø og beboernes samliv.

Ekolab havde ansvaret for DGNB-certificering og commissioning på projektet. Terrassehuset blev opført efter bygningsklasse 2020 og med målet om at opnå en DGNB Guld-certificering.