Første DGNB Diamant-certificerede almene boliger

Apr 23, 2023

Landets første DGNB Diamant-certificerede almene boligprojekt, Skæring Bæk, ligger i Egå ved Aarhus. Udmærkelsen DGNB Diamant er et udtryk for høj arkitektonisk kvalitet. Det er Rubow Arkitekter, der har tegnet byggeriet.

I det nye boligkvarter får beboerne naturen som nærmeste nabo, og netop naturen har været en stor inspirationskilde i selve byggeriet, der har modtaget DGNB Guld. Ekolab har været DGNB-konsulent på projektet og dermed stået for koordinering af rådgiverindsats og udarbejdelse af dokumentation til certificeringen – herunder livcyklusvurderinger (LCA) og livsomkostninger (LCC).

I et tæt samarbejde mellem LME-murer (hovedentreprenør), de tekniske entrepriser, ingeniørfirmaet Tækker og Ekolab blev der desuden gennemført en byggestyringsproces (commissioning) på projektet.

Foto: Thomas Lindblad.

Måske har du også lyst til at læse lidt om…

NOMINERET TIL EU-PRIS

Ekolab er med på holdet, der står bag Fabers Fabrikker-projektet, som nu er nomineret til den fornemme "EU Prize for...