Ventilation i renoverede etageejendomme – hvad er den rigtige vej frem?

Mar 2, 2022

“Når ældre bygninger energirenoveres, forbedres lufttætheden væsentligt. Det nødvendiggør installation af mekanisk ventilation med varmegenvinding for at forbedre energieffektiviteten, indeklimaet og bygningens levetid. Men installation af mekanisk ventilation kan være en udfordring, specielt i ældre etageboliger. De spørgsmål der dukker op er for eksempel: Hvordan får vi plads til ventilationssystemet? Hvordan sikrer vi fejlfri drift? Hvordan opnår vi et godt indeklima og sparer på energiudgifterne samtidigt?”

DTU

Billeder fra Krydsrum Arkitekter

Kom med til en spændende eftermiddag med fokus på installation af rumbaseret ventilation i renoverede etageejendomme. Programmet byder viden om MOS VOC-sensorer, online regulering, commissioning og meget mere. Til slut er der en afsluttende debat styret af Ekolabs direktør, Jørgen Lange, om ventilation i renoverede etageejendomme, hvor spørgsmålet ”hvad er den rigtige vej frem” bliver stillet?

Tidspunkt

fredag d. 29. april 2022, kl. 13:00-15:45

Hvor

DTU Lyngby
Bygning 116, auditorium 082

Arrangementet foregår fysisk, men der vil være mulighed for at følge med online via Zoom. 

Kontaktperson

Jakub Kolarik (jakol@byg.dtu.dk)

Tilmelding sker via DTU på denne side.

I Ekolab, har vi blandt andet gode erfaringer fra renoveringen af etageejendommen, Ryesgade 25, som også blev nomineret til Renover-prisen. Målet med at gennemrenovere og forny ældre bygninger er at bevare bygningens integritet og arkitektoniske visioner, men samtidig sikre beboelsesbygninger der er i høj kvalitet og tidssvarende. For at bygningerne er rustet til fremtidens teknologi og menneskers varierende adfærd, og derfor er ventilation netop også vigtig at tilpasse til disse forskellige faktorer.

Læs mere om Ryesgade 25 her og her

Måske har du også lyst til at læse lidt om…

Nomineret til RENOVERPRISEN 2022: Fabers fabrikker

Nomineret til RENOVERPRISEN 2022: Fabers fabrikker

I aften er det 10-års jubilæum for Renoverprisen 2022, og tredje gang Ekolab er nomineret med et projekt. I år er vi stolte over at være nomineret i kategorien ’Bolig’ med Fabers Fabrikker i Ryslinge. Fabers Fabrikker giver en fornemmelsen af at leve i historien, hvor den ikoniske fabrik bevaret, men med alle moderne og nødvendige tiltag, så man ikke skal gå på kompromis med levestandard og modernisering.

Vi søger en ny kollega

Vi søger en ny kollega

I EKOLAB ER BÆREDYGTIGHED VORES DNA: VI HAR SOM RÅDGIVENDE INGENIØRVIRKSOMHED ARBEJDET AMBITIØST MED BÆREDYGTIGHED...