“Når ældre bygninger energirenoveres, forbedres lufttætheden væsentligt. Det nødvendiggør installation af mekanisk ventilation med varmegenvinding for at forbedre energieffektiviteten, indeklimaet og bygningens levetid. Men installation af mekanisk ventilation kan være en udfordring, specielt i ældre etageboliger. De spørgsmål der dukker op er for eksempel: Hvordan får vi plads til ventilationssystemet? Hvordan sikrer vi fejlfri drift? Hvordan opnår vi et godt indeklima og sparer på energiudgifterne samtidigt?”

DTU

Billeder fra Krydsrum Arkitekter

Kom med til en spændende eftermiddag med fokus på installation af rumbaseret ventilation i renoverede etageejendomme. Programmet byder viden om MOS VOC-sensorer, online regulering, commissioning og meget mere. Til slut er der en afsluttende debat styret af Ekolabs direktør, Jørgen Lange, om ventilation i renoverede etageejendomme, hvor spørgsmålet ”hvad er den rigtige vej frem” bliver stillet?

Tidspunkt

fredag d. 29. april 2022, kl. 13:00-15:45

Hvor

DTU Lyngby
Bygning 116, auditorium 082

Arrangementet foregår fysisk, men der vil være mulighed for at følge med online via Zoom. 

Kontaktperson

Jakub Kolarik (jakol@byg.dtu.dk)

Tilmelding sker via DTU på denne side.

I Ekolab, har vi blandt andet gode erfaringer fra renoveringen af etageejendommen, Ryesgade 25, som også blev nomineret til Renover-prisen. Målet med at gennemrenovere og forny ældre bygninger er at bevare bygningens integritet og arkitektoniske visioner, men samtidig sikre beboelsesbygninger der er i høj kvalitet og tidssvarende. For at bygningerne er rustet til fremtidens teknologi og menneskers varierende adfærd, og derfor er ventilation netop også vigtig at tilpasse til disse forskellige faktorer.

Læs mere om Ryesgade 25 her og her

Måske har du også lyst til at læse lidt om…

Energianalyse og -optimering 

Ekolab har arbejdet med lavenergibyggeri fra virksomheden blev etableret. Vi var pionere indenfor passivhuse og har...

CIRKULÆRT BYGGERI

På konferencen, Circular Build Forum 2024 (ultimo januar), kan du i år høre om et projekt fra den virkelige verden -...