Denne september er et nyt white paper om cirkulær økonomi blevet udgivet med Creative Denmark, BLOXHUBDanish Architecture Center, og Danish Design Centre i spidsen. Vi synes det er fornuftigt at formidle bæredygtighed i byggerier og få god inspiration fra andre projekter! Udover at det er spændende læsning, så er vi stolte af at være med i to af projekterne der er fremhævet, og arbejde sammen med flere af de bidragsydere der er med i udgivelsen.

RessourceCenter Vejle

RessourceCenter Vejle er fremtidens svar på en genbrugsplads og et “nyt fyrtårn til fortsat grøn omstilling”, der skiller sig ud og inspirerer til forandring, samtidig med at det sætter krav til fremtidigt byggeri – både nationalt og globalt. Ekolab er med på det ambitiøse team, og vi skal lave en kombination af bæredygtighedsledelse, commissioning, samt fungere DGNB auditør/konsulent på projektet.  

Læs mere om RessourceCenter Vejle

Ressourcecenter Vejle
Køge Nord, cirkulært bygger, cirkulære boliger

Køge Nord Skovby

Køge Nord er et anderledes bud på et grønt nabolag, hvor der er taget højde for konstant udvikling og skiftende behov hos beboerne. De cirkulære samlinger skal understøtte, opfordre og fremhæve den cirkulære tankegang hos beboerene.

Ekolab står for DGNB certificering af byggeriet, inkl. commissioning og LCA analyser, projektering af tekniske installationer (el, VVS, ventilation og kloak), samt energiberegninger og indeklimasimuleringer. 

Samarbejdspartnere på projektet: Peter Kjær Arkitekter, fsb, STED, og Regnestuen.

CPH Village

Ekolab har siden begyndelsen af 2020 været underleverandør på et af de mest fremsynede og visionære studieboligbyggerier for unge i det centrale København i nyere tid. Vesterbro Village, der blev taget i brug af de første unge mennesker i oktober 2020, er det andet boligbyggeri, som firmaet CPH Village står bag og flere projekter er allerede undervejs. 

Læs mere om CPH Village og deres mission

CPH Village ved Refshaleøen

Tak til Editor in chief Creative Denmark, og Steering committee BLOXHUBDanish Architecture Center, og Danish Design Centre, samt bidragsyderne, heriblandt Vejle Kommune, Peter Kjær Arkitekter, og CPH Village

DESIGNING THE IRRESISTIBLE CIRCULAR SOCIETY

Måske har du også lyst til at læse lidt om…

Energianalyse og -optimering 

Ekolab har arbejdet med lavenergibyggeri fra virksomheden blev etableret. Vi var pionere indenfor passivhuse og har...

CIRKULÆRT BYGGERI

På konferencen, Circular Build Forum 2024 (ultimo januar), kan du i år høre om et projekt fra den virkelige verden -...