Ryesgade 25 nomineret til RENOVER prisen 2020

Oct 5, 2020

DNA

Hos Ekolab har vi et helt specielt forhold til Ryesgade.

Tilbage i 2013, modtog Ryesgade 30 nemlig RENOVER prisen 2013 og titlen som ‘Danmarks Bedste Renovering’. Dengang udtalte Lars Axelsen, administrerende direktør i GI:

Det er vores håb, at prisen vil være med til at inspirere fremtidige renoveringsprojekterRyesgade har med et tæt samarbejde og engageret projektstyring opnået et resultat, der fortjener stor respekt og er et eksempel til efterfølgelse. Det er sjældentat man ser energibesparelser i en ejendombygget sidst i 1800-tallet, der er  store, som i Ryesgade,” 

– Lars Axelsen, administrerende direktør i GI, i forbindelse med RENOVER prisen 2013

 

Ryesgade 30 er lavet i samarbejde med Krydsrum ArkitekterDrostfonden, Arup og Hvidt, Rönby.dk, Falkon, Juul og Nielsensamt videnspartnerne fra DTU og COWI 

Danmarks første DGNB-certificerede renovering af bevaringsværdig etageejendom  

Ryesgade 30 inspirerede i høj grad fremtidige renoveringsprojekter; det er nemlig ikke den eneste bygning på Ryesgade, Ekolab har givet sig i kast med. Med de flotte ord med på vejen og erfaringerne fra Ryesgade 30, har vi forsat vores arbejde.

Næste boligbyggeri på Ryesgade, var Ryesgade 25, hvor Ekolab siden starten af 2014 har været med til den omfattende helhedsrenovering. Bæredygtighed har været udgangspunktet med fokus på at spare energi og forbedre indeklimaet, hvilket blandt andet kan ses ved energimærkningen. Før renoveringen var bygningens energimærke G, og efterfølgende er bygningen beregnet til at være energimærke A2010 og Renoveringsklasse 1. Renoveringen er udvalgt som klima 100 projekt, som en af de bedste klimaprojekter i Danmark udført af kommunerne.

Læs mere om Klima 100 hos Realdania

Med Drost Fonden og administrationsselskabet Arup & Hvidt som en ambitiøs bygherre og et tværgående samarbejde, er visionen blevet opfyldt. Helhedsrenoveringen af Ryesgade 25 er Danmarks første DGNB-certificerede renovering af en bevaringsværdig bygning. DGNB-certificeringen betyder at der er garanti og dokumentation for at bygningen er opført i den bæredygtig kvalitet, som er forventet. Dette er med til at fremtidssikre bygningen, fordi man synliggør levetidstidsomkostninger og miljøprofil, men også har fokus på komfort, sikkerhed og indeklima.

Læs mere om de energi- og indeklima tiltag der er gjort for at nå målet for Ryesgade 25

 

Nominering til RENOVER prisen 2020 

Ryesgade 25 har været et spændende og lærerigt projekt at være en del afog derfor er Ekolab stolte over at være nomineret til RENOVER prisen 2020.  

Se nomineringen og RENOVERS pressemeddelelse

 

Tak for samarbejdet til Drost Fonden, Arup & Hvidt, Rönby.dkKrydsrum ArkitekterFalkon, Dansk Skydbrud Rådgivning, Dominia, Juul og NielsenKBS Byg, K.E.S KøngChristoffersen & Knudsen, Smock Ventilation, samt Fugmann

Se alle involverede parter her

Direktør og indehaver af Ekolab, Jørgen Lange og samarbejdspartner, Leif Rønby Pedersen fra rönby.dk, har i Energiforum Danmark skrevet mere om Ryesgade 25 i artiklen ‘Etageejendom fra 1906 fornyet til lavenergibyggeri med godt indeklima‘.  

Kort om projektet: Opgraderet og moderne komfort – men med sjæl og charme  

Projektets ambition er at skabe moderne og tidssvarende boliger med godt indeklima og lavt energiforbrug i en historisk kvalitetsejendom, hvor de originale detaljer og materialer skaber en attraktiv atmosfære. Projektet består i en total energirenovering der er endt med 38 lejligheder og 7 nye penthouse lejligheder I 2-plan. I helhedsrenoveringen har der bl.a. været fokus på borgerinddragelse, at kombinere erhverv og bolig, beboernes forbrug og klima- og fremtidssikring. 

Måske har du også lyst til at læse lidt om…

Nomineret til RENOVERPRISEN 2022: Fabers fabrikker

Nomineret til RENOVERPRISEN 2022: Fabers fabrikker

I aften er det 10-års jubilæum for Renoverprisen 2022, og tredje gang Ekolab er nomineret med et projekt. I år er vi stolte over at være nomineret i kategorien ’Bolig’ med Fabers Fabrikker i Ryslinge. Fabers Fabrikker giver en fornemmelsen af at leve i historien, hvor den ikoniske fabrik bevaret, men med alle moderne og nødvendige tiltag, så man ikke skal gå på kompromis med levestandard og modernisering.

Vi søger en ny kollega

Vi søger en ny kollega

I EKOLAB ER BÆREDYGTIGHED VORES DNA: VI HAR SOM RÅDGIVENDE INGENIØRVIRKSOMHED ARBEJDET AMBITIØST MED BÆREDYGTIGHED...