Indeklimasimulering mere i fokus

Jul 8, 2020

 

Indeklima er et vigtigt salgsparameter både i forbindelse med nybyg og udlejning, og derfor et oplagt fokuspunkt. I takt med at der bliver bygget bedre og bedre bygninger, bliver det også mere og mere tydeligt når man kommer i en bygning, hvor indeklimaet ikke var en prioritet. I modsætning til for eksempel energirenoveringer giver investeringer i indeklima ikke et umiddelbart resultat på bundlinjen; men et balanceret indeklima er alfa og omega for enhver bygning.

 

Simuleringsprogrammer som BSim og IDA ICE giver mulighed for at afprøve alle tænkelige varianter i forhold til temperatur, ventilation og CO2-udledning. Man kan vælge at tage udgangspunkt i de værst tænkelige omstændigheder og udarbejde løsninger på den baggrund, men så bliver tiltagene uundgåeligt tilsvarende dyre og omfattende. Undersøger man i stedet hvad præcist får temperaturen til at løbe løbsk, kan man måske løse 90% af problemet med den halve investering. Økonomien kan man jo ikke komme udenom, og det er uden tvivl bedre at løse 90% af problemerne i to bygninger end at løse dem 100% i kun den ene. Derfor ser Ekolab stor værdi i at kunne udføre indeklimasimuleringer, både som en separat ydelse i forbindelse med nybyg, men også når vi støder på specielle udfordringer i vores egne projekter.

 

Simuleringerne er uundværlige i forbindelse med projektering af nybyg, som for eksempel Lighthouse på Aarhus Ø, hvor man har en regulær mulighed for at få tingene gjort helt rigtige fra begyndelsen. Simulering af indeklima på Lighthouse projektets restauranter og offentlige områder er hjulpet godt på vej af IDA ICE brugervenlighed. IDA ICE gør designprocessen mere smidig, og betyder at kommunikationen om muligheder og løsninger mellem de involverede parter bliver en ekstrem produktiv proces. Samtidig garanterer programmerne hurtige og effektive løsninger, når indeklimaproblemer skal løses i ældre bebyggelse.

 

 

 

Måske har du også lyst til at læse lidt om…

Nomineret til RENOVERPRISEN 2022: Fabers fabrikker

Nomineret til RENOVERPRISEN 2022: Fabers fabrikker

I aften er det 10-års jubilæum for Renoverprisen 2022, og tredje gang Ekolab er nomineret med et projekt. I år er vi stolte over at være nomineret i kategorien ’Bolig’ med Fabers Fabrikker i Ryslinge. Fabers Fabrikker giver en fornemmelsen af at leve i historien, hvor den ikoniske fabrik bevaret, men med alle moderne og nødvendige tiltag, så man ikke skal gå på kompromis med levestandard og modernisering.

Vi søger en ny kollega

Vi søger en ny kollega

I EKOLAB ER BÆREDYGTIGHED VORES DNA: VI HAR SOM RÅDGIVENDE INGENIØRVIRKSOMHED ARBEJDET AMBITIØST MED BÆREDYGTIGHED...