Billede fra https://ambassaden.fredensborg.no/

Ekolab er underrådgiver med ansvar for ventilation i det spændende renoveringsprojekt. Den tidligere amerikanske ambassade i Oslo omdannes til en tidssvarende bygning, der lever op til de høje norske standarder for indeklima og bæredygtighed. Lund Hagem er arkitekter på renoveringen. Projektleder er Fokus Rådgivning AS og bygherre er Fredensborg A/S.

 

Bygningen på Henrik Ibsens Gate 48 blev opført som ambassade for USA i et samarbejde mellem den norske og amerikanske stat. Den stod færdig i sommeren 1959. Den usædvanlige, trekantede bygning blev tegnet af den anerkendte finsk-amerikanske arkitekt Eero Saarinen, som valgte den uortodokse form fordi grunden, der var til rådighed for byggeriet, var trekantet. Da USA i 2017 flyttede ambassaden til andre lokaliteter i Oslo, igangsatte de norske myndigheder en fredningsproces. Begrundelsen var at bygningen er et kulturhistorisk udtryk for relationen mellem Norge og USA, samtidig med at den anses for at være et de vigtigste, modernistiske byggerier i Oslo. Fredensborg A/S købte den gamle ambassade i 2017 med det formål at skabe en tidssvarende kontorbygning, der respekterer arkitektens oprindelige vision.

 

Ekolab er sammen med LINK Arkitektur ansvarlig for projektering af ventilationsanlægget i ejendommen, der grundet bygningens udformning byder på spændende problemstillinger og utraditionelle løsninger.

 

 

Måske har du også lyst til at læse lidt om…

MED PÅ VINDERHOLD

MED PÅ VINDERHOLDETEkolab er sammen med Pålsson Arkitekter AS, Danakon a/s - Rådgivende Ingeniører FRI og OPLAND...

Energianalyse og -optimering 

Ekolab har arbejdet med lavenergibyggeri fra virksomheden blev etableret. Vi var pionere indenfor passivhuse og har...

CIRKULÆRT BYGGERI

På konferencen, Circular Build Forum 2024 (ultimo januar), kan du i år høre om et projekt fra den virkelige verden -...