LINK Arkitektur og Ekolab i tæt samarbejde om at skabe nyt liv i den tidligere US Embassy i Oslo – indeklima i topklasse via utraditionelle og innovative løsninger.

May 6, 2020

 

Billede fra https://ambassaden.fredensborg.no/

Ekolab er underrådgiver med ansvar for ventilation i det spændende renoveringsprojekt. Den tidligere amerikanske ambassade i Oslo omdannes til en tidssvarende bygning, der lever op til de høje norske standarder for indeklima og bæredygtighed. Lund Hagem er arkitekter på renoveringen. Projektleder er Fokus Rådgivning AS og bygherre er Fredensborg A/S.

 

Bygningen på Henrik Ibsens Gate 48 blev opført som ambassade for USA i et samarbejde mellem den norske og amerikanske stat. Den stod færdig i sommeren 1959. Den usædvanlige, trekantede bygning blev tegnet af den anerkendte finsk-amerikanske arkitekt Eero Saarinen, som valgte den uortodokse form fordi grunden, der var til rådighed for byggeriet, var trekantet. Da USA i 2017 flyttede ambassaden til andre lokaliteter i Oslo, igangsatte de norske myndigheder en fredningsproces. Begrundelsen var at bygningen er et kulturhistorisk udtryk for relationen mellem Norge og USA, samtidig med at den anses for at være et de vigtigste, modernistiske byggerier i Oslo. Fredensborg A/S købte den gamle ambassade i 2017 med det formål at skabe en tidssvarende kontorbygning, der respekterer arkitektens oprindelige vision.

 

Ekolab er sammen med LINK Arkitektur ansvarlig for projektering af ventilationsanlægget i ejendommen, der grundet bygningens udformning byder på spændende problemstillinger og utraditionelle løsninger.

 

 

Måske har du også lyst til at læse lidt om…

Nomineret til RENOVERPRISEN 2022: Fabers fabrikker

Nomineret til RENOVERPRISEN 2022: Fabers fabrikker

I aften er det 10-års jubilæum for Renoverprisen 2022, og tredje gang Ekolab er nomineret med et projekt. I år er vi stolte over at være nomineret i kategorien ’Bolig’ med Fabers Fabrikker i Ryslinge. Fabers Fabrikker giver en fornemmelsen af at leve i historien, hvor den ikoniske fabrik bevaret, men med alle moderne og nødvendige tiltag, så man ikke skal gå på kompromis med levestandard og modernisering.

Vi søger en ny kollega

Vi søger en ny kollega

I EKOLAB ER BÆREDYGTIGHED VORES DNA: VI HAR SOM RÅDGIVENDE INGENIØRVIRKSOMHED ARBEJDET AMBITIØST MED BÆREDYGTIGHED...