Foto: Peter Dench

Fallen Oak: 51°27’17.5″N 0°16’55.7”W
Foto: Peter Dench

I øjeblikket fylder klimaforandringer meget i mediebilledet: Amazonas regnskove brænder, en svensk skoleelev er nomineret til Nobel prisen for sin klimaaktivisme, FN’s 17 Verdensmål dukker op i alle mulige sammenhænge og meget, meget mere. Den økonomiske ulighed vokser i hele verden, som sådan, men også i Danmark. Den natur, som vi alle er afhængige af, er under pres.

Ekolab er et rådgivende ingeniørfirma specialiseret i bæredygtigt byggeri og derfor er det naturligt også at forholde sig til bæredygtighed på de interne linjer. Endnu mere oplagt er det at overveje firmaets relation til en omgivende verden, som i den grad har brug for opmærksomhed.

I Ekolab har vi besluttet at gøre noget. I foråret 2019 indledte firmaet en proces, hvor alle medarbejdere var inviteret til at deltage, for at få afklaret hvordan Ekolab kunne bidrage til at støtte kampen for at redde verden. Processen endte i en beslutning om at støtte de tre danske organisationer, Ingeniører Uden Grænser, Verdens Skove og Den Danske Naturfond, som alle arbejder for bæredygtighed i forhold til naturen omkring os, bæredygtig forvaltning af vores ressourcer og dermed imod truende klimaforandringer. Tidligere har Ekolab støttet Familier med Kræftramte Børn og Mødrehjælpen, og vi har nu besluttet at gøre det til en del af firmaets strategi at bruge en del af vores overskud til at støtte organisationer, der gør en forskel.

I løbet af efteråret vil vi beskrive de udvalgte organisationer mere detaljeret og løbende supplere med nyheder fra dem, og samtidig begrunde valget af lige netop dem.

Vi prøver at gøre en forskel, både i vores arbejde, men også ved at støtte andres arbejde. Det betyder også at man er med til at støtte en mere social og miljørigtig tilgang til verden, hvis man køber rådgivning hos Ekolab.

Måske har du også lyst til at læse lidt om…

MED PÅ VINDERHOLD

MED PÅ VINDERHOLDETEkolab er sammen med Pålsson Arkitekter AS, Danakon a/s - Rådgivende Ingeniører FRI og OPLAND...

Energianalyse og -optimering 

Ekolab har arbejdet med lavenergibyggeri fra virksomheden blev etableret. Vi var pionere indenfor passivhuse og har...

CIRKULÆRT BYGGERI

På konferencen, Circular Build Forum 2024 (ultimo januar), kan du i år høre om et projekt fra den virkelige verden -...