Første projekt i DK – DGNB certificering af Ryesgade 25, København

May 2, 2019

Den første DGNB certificering i Danmark på en helhedsrenovering af en bevaringsværdig boligetageejendom er nu en realitet. Bygherre er Drost Fonden og adm. Direktør Morten Heding Andersen udtaler til GBC at DGNB certificeringen har været ’value for money’. Ekolab har været involveret i mere end 10 års indsats med projektudvikling, flere udviklingsprojekter vedr. både proces og teknologier og en udfordrende udførelse af en helhedsorienteret renovering samt en trimning af driften i det første indkøringsår. Ekolab er, sammen med Krydsrum Arkitekter, DGNB auditør på opgaven og begge firmaer har udført projektering med Rönby.dk som totalrådgiver.

Ejendommen er fra århundredeskiftet og har fået renoveret 40 lejligheder og tilføjet nye taglejligheder samt forbedrede fællesarealer. I tidligere nyheder på www.ekolab.dk ses hvilket tiltag ejendommen har fået gennemført. Generelt er der tale om både en markant opgradering af klimaskærm og de tekniske installationer samt en transformation af lejlighederne i størrelse og komfort. Men det er samtidigt en meget nænsom renovering på facader. Der er i stor udstrækning genanvendt materialer som giver bygningen en meget høj score i DGNB miljøkriterier. Udfordringen på denne type bygning er både de økonomiske kriterier pga. omkostninger til en omfattende renovering samt de tekniske og sociale kriterier, som tager udgangspunkt i nybyggeri. Bygningen er nu fremtidssikret bygningskultur med tidssvarende lejligheder. Bygningens energimærke er forbedret markant. I praksis vil energiforbruget blive halveret samtidig med at komforten er øget ved større lysindfald, mere kapacitet på varmeanlæg og balanceret ventilation i alle lejligheder samt forbedret brugerbetjening.

Ekolab kan på baggrund af dette projekt og igangværende arbejde som DGNB auditør/konsulent på to nybyggerier og én renovering af et erhvervslejemål, konstatere at certificering har sine ekstra udfordringer på renoveringsprojekter. Men også at processen ved renovering er absolut ligeså værdiskabende, som på nybyggeri. Erfaringerne fra denne type ejendomme (også Ryesgade 30 som fik Renoverpris 2013) er at de på samme tid har potentiale til at blive bæredygtighedscertificerede, at være gode forretningscases for bygningens ejere ved gennemførte helhedsrenoveringer og at blive driftsoptimerede til glæde for bygningens administratorer og beboere.

Læs mere om projektet i HVAC-magasinet nr 4 april 2019: https://ipaper.ipapercms.dk/TechMedia/HVACMagasinet/2019/4/?page=28

Yderligere info:
Jørgen Lange, DGNB Auditør og Bæredygtighedsleder

Måske har du også lyst til at læse lidt om…

Nomineret til RENOVERPRISEN 2022: Fabers fabrikker

Nomineret til RENOVERPRISEN 2022: Fabers fabrikker

I aften er det 10-års jubilæum for Renoverprisen 2022, og tredje gang Ekolab er nomineret med et projekt. I år er vi stolte over at være nomineret i kategorien ’Bolig’ med Fabers Fabrikker i Ryslinge. Fabers Fabrikker giver en fornemmelsen af at leve i historien, hvor den ikoniske fabrik bevaret, men med alle moderne og nødvendige tiltag, så man ikke skal gå på kompromis med levestandard og modernisering.

Vi søger en ny kollega

Vi søger en ny kollega

I EKOLAB ER BÆREDYGTIGHED VORES DNA: VI HAR SOM RÅDGIVENDE INGENIØRVIRKSOMHED ARBEJDET AMBITIØST MED BÆREDYGTIGHED...