Om komfortkøling i HVAC magasinet

Skrevet af Ekolab

Nov 27, 2018

Ekolab har en artikel med i HVAC Magasinet, nr. 11, oktober 2018, side 22-24, med titlen:

KOMFORTKØLING – det kan betale sig at tænke alternativt.

Artiklen kan læses online: https://ipaper.ipapercms.dk/TechMedia/HVACMagasinet/2018/11/?page=22

Artiklen er skrevet på baggrund af et afsluttet Elforsk-projekt om komfortkøling. Kommercielt tilgængelige komfortkølingsmetoder i Danmark er vist i følgende figur:

I figuren dækker Befugtningskøling og Frikøling over en række forskellige kølemetoder. Alternative komfortkølingsmetoder kan i mange tilfælde være interessante i forhold til at opnå billig køling og  minimal CO2-udledning. Metoderne kan endvidere være relevante i forhold til at overholde energirammen i Bygningsreglementet eller opnå en DGNB-certificering.

Civilingeniør Carl-Johan Kjærgaard har været projektleder på Elforsk-projektet og har skrevet artiklen til HVAC Magasinet og afslutningsrapporten: ”Komfortkøling – alternative løsninger og muligheder”.

Det er en detaljeret og omfattende rapport om kølemetoder, og indeholder bl.a. flere cases fra Danmark, hvor alternative kølemetoder er anvendt. Projektrapporten kan downloades gratis via Elforsks hjemmeside under projekt-ID: 347-041, Metoder til energieffektiv Komfortkøling, eller  direkte her:  https://elforsk.dk/sites/elforsk.dk/files/media/dokumenter/elforsk/Slutrapport_347_041_END.pdf

Måske har du også lyst til at læse lidt om…