Om komfortkøling i HVAC magasinet

Nov 27, 2018

Ekolab har en artikel med i HVAC Magasinet, nr. 11, oktober 2018, side 22-24, med titlen:

KOMFORTKØLING – det kan betale sig at tænke alternativt.

Artiklen kan læses online: https://ipaper.ipapercms.dk/TechMedia/HVACMagasinet/2018/11/?page=22

Artiklen er skrevet på baggrund af et afsluttet Elforsk-projekt om komfortkøling. Kommercielt tilgængelige komfortkølingsmetoder i Danmark er vist i følgende figur:

I figuren dækker Befugtningskøling og Frikøling over en række forskellige kølemetoder. Alternative komfortkølingsmetoder kan i mange tilfælde være interessante i forhold til at opnå billig køling og  minimal CO2-udledning. Metoderne kan endvidere være relevante i forhold til at overholde energirammen i Bygningsreglementet eller opnå en DGNB-certificering.

Civilingeniør Carl-Johan Kjærgaard har været projektleder på Elforsk-projektet og har skrevet artiklen til HVAC Magasinet og afslutningsrapporten: ”Komfortkøling – alternative løsninger og muligheder”.

Det er en detaljeret og omfattende rapport om kølemetoder, og indeholder bl.a. flere cases fra Danmark, hvor alternative kølemetoder er anvendt. Projektrapporten kan downloades gratis via Elforsks hjemmeside under projekt-ID: 347-041, Metoder til energieffektiv Komfortkøling, eller  direkte her:  https://elforsk.dk/sites/elforsk.dk/files/media/dokumenter/elforsk/Slutrapport_347_041_END.pdf

Måske har du også lyst til at læse lidt om…

Nomineret til RENOVERPRISEN 2022: Fabers fabrikker

Nomineret til RENOVERPRISEN 2022: Fabers fabrikker

I aften er det 10-års jubilæum for Renoverprisen 2022, og tredje gang Ekolab er nomineret med et projekt. I år er vi stolte over at være nomineret i kategorien ’Bolig’ med Fabers Fabrikker i Ryslinge. Fabers Fabrikker giver en fornemmelsen af at leve i historien, hvor den ikoniske fabrik bevaret, men med alle moderne og nødvendige tiltag, så man ikke skal gå på kompromis med levestandard og modernisering.

Vi søger en ny kollega

Vi søger en ny kollega

I EKOLAB ER BÆREDYGTIGHED VORES DNA: VI HAR SOM RÅDGIVENDE INGENIØRVIRKSOMHED ARBEJDET AMBITIØST MED BÆREDYGTIGHED...