Ny skøjtehal opføres på Østerbro, som en del af et nyt bykvarter ved Østre Gasværk. Skøjtehallen ventes at stå klar til brug i begyndelsen af 2021.  

CASA er totalentreprenør, DEAS er driftsansvarlig, CCO er arkitekt og Rambøll er ingeniør på projektet. CASA /DEAS har, indenfor kontrakten, opgaven og udgifterne ved at drifte bygningen de næste 25 år. Derefter overføres dette ansvar og økonomi til Københavns Kommune. Bygningen er fugtteknisk, energiteknisk og indeklimamæssigt et komplekst system, hvor der ligger meget store potentialer i at udnytte overskudsvarme og overskudskøl indenfor det samlede system. Ligeledes vil anvendelse af vedvarende energi blive overvejet nøje, set i sammenhæng med den offentlige energiforsyning. Byggeriet er på ca. 5000 m2 og indeholder tre klimazoner. Der er også tilknyttet et P-hus.

Ekolabs arbejde på sagen skal medvirke til et energioptimeret bygningsdesign og en energieffektiv og driftsoptimeret opbygning af de tekniske installationer. Energieffektiviteten er af afgørende betydning for bygningens LCC og LCA, hvorfor denne vil blive kontrolberegnet undervejs i projektet. Ekolab er købt ind af CASA til at varetage funktionen som Systemintegrator. Denne funktion skal samle og koordinere alle arbejder mellem de tekniske fag i byggefasen og under indkøring. I forbindelse med dette udfører Ekolab i Dispositionsforslag og Projektforslag også de indledende arbejder med koordineringen af energidesign ud fra hensyn til de interne og eksterne energibalancer. Københavns kommune har i øvrigt bedt Ekolab om at varetage Commissioning ledelse igennem hele projektet og indkøringsfasen, som strækker sig over tre år.

Måske har du også lyst til at læse lidt om…

MED PÅ VINDERHOLD

MED PÅ VINDERHOLDETEkolab er sammen med Pålsson Arkitekter AS, Danakon a/s - Rådgivende Ingeniører FRI og OPLAND...

Energianalyse og -optimering 

Ekolab har arbejdet med lavenergibyggeri fra virksomheden blev etableret. Vi var pionere indenfor passivhuse og har...

CIRKULÆRT BYGGERI

På konferencen, Circular Build Forum 2024 (ultimo januar), kan du i år høre om et projekt fra den virkelige verden -...