Den meget eksklusive ejendom, som ligger i det centrale København, har Advokatfirmaet Arup & Hvidt som bygningsadministrator. De har i løbet af 2018 bedt Ekolab om at udarbejde analyser af energirenovering og bæredygtighed. Renoveringen omfatter energi- og komfortoptimering i kontorer og erhvervslokaler samt butiksarealer. Byggeriet har også planlagt nye eksklusive tagboliger.

Ekolabs ydelser har været vurderinger af forskellige tiltags effekter, så som indvendig og udvendig ydervægsisolering, optimal energibalance med vinduer inkl. integrerede solafskærmningsløsninger, renovering af varmeanlæg og teknikcentral samt implementering af ventilation med respekt for de eksisterende forhold. I den forbindelse er der også vurderet på optimale renoveringspakker for opnåelse af BR’s Renoveringsklasser. Ud fra projektets karakter er det fundet relevant, at Ekolab lavede en dybere analyse af forskellige kølekoncepter til miljørigtig køling, herunder anvendelse af Københavns fjernkøling.

For både den aktuelle bygning og for bygningsadministrationen har Ekolab foretaget analyser af relevansen ved bæredygtigheds-certificering. Dette omfattede henholdsvis DGNB’s pilotordning ’Bygninger i drift’ og den etablerede ordning for ’Nybyggeri og omfattende renoveringer’. Projektets stade er nu, at der udarbejdes myndighedsprojekter på henholdsvis ombygninger i den eksisterende bygning og for de nye tagboliger.

Måske har du også lyst til at læse lidt om…

MED PÅ VINDERHOLD

MED PÅ VINDERHOLDETEkolab er sammen med Pålsson Arkitekter AS, Danakon a/s - Rådgivende Ingeniører FRI og OPLAND...

Energianalyse og -optimering 

Ekolab har arbejdet med lavenergibyggeri fra virksomheden blev etableret. Vi var pionere indenfor passivhuse og har...

CIRKULÆRT BYGGERI

På konferencen, Circular Build Forum 2024 (ultimo januar), kan du i år høre om et projekt fra den virkelige verden -...