ESCO Ringsted – fase 2 igangsat

Jun 20, 2018

Ringsted Kommune har godkendt igangsættelsen af ESCO-projektets fase 2, hvor tiltag fra screeningsfasen skal projekteres og udføres. Ekolab står for projekteringen, som rådgivere for totalentreprenør Kemp & Lauritzen. I første år af fase 2 har kommunen valgt at investere 22 millioner kroner i energirenovering af kommunens 10 skoler.  Alle skolerne får nye CTS-anlæg til styring og overvågning af varmeanlæg og ventilation, samtidig med at deres varmeanlæg bliver optimeret. Derved sikres indeklimaet samtidig med at varmeforbruget minimeres. 4 udvalgte skoler får ”hele pakken” med udførsel af alle tiltag foreslået i fase 1, hvilket indebærer et væsentligt løft af det vedligeholdelsesmæssige efterslæb samt forbedring af indeklimaet.

Projektets fase 2 forventes at fortsætte over 3 år, med investering af 20-25 millioner kroner pr år. Ekolab og Kemp & Lauritzen stiller i fællesskab garanti for at de beregnede besparelser bliver realiseret i den efterfølgende garantiperiode (fase 3). Energiforbruget vil derfor løbende blive fulgt meget nøje via målinger og uddannelse, suppleret med dialogmøder med driftsorganisationen, så det sikres, at de beregnede energireduktioner opnås.

Måske har du også lyst til at læse lidt om…

Nomineret til RENOVERPRISEN 2022: Fabers fabrikker

Nomineret til RENOVERPRISEN 2022: Fabers fabrikker

I aften er det 10-års jubilæum for Renoverprisen 2022, og tredje gang Ekolab er nomineret med et projekt. I år er vi stolte over at være nomineret i kategorien ’Bolig’ med Fabers Fabrikker i Ryslinge. Fabers Fabrikker giver en fornemmelsen af at leve i historien, hvor den ikoniske fabrik bevaret, men med alle moderne og nødvendige tiltag, så man ikke skal gå på kompromis med levestandard og modernisering.

Vi søger en ny kollega

Vi søger en ny kollega

I EKOLAB ER BÆREDYGTIGHED VORES DNA: VI HAR SOM RÅDGIVENDE INGENIØRVIRKSOMHED ARBEJDET AMBITIØST MED BÆREDYGTIGHED...