I en bredt anlagt kampagne om bæredygtighed har indehaver og direktør i Ekolab, Jørgen Lange, som også er DGNB konsulent, givet sin vurdering af status indenfor bæredygtigt byggeri.

Generelt oplever Ekolab en stigende efterspørgsel fra bygherrer og samarbejdspartnere på en mere helhedsorienteret og vidensbaseret tilgang til de forskellige projekter. Der er en bevægelse i gang, hvor fokus er på en optimering af alle led i værdikæden i forbindelse med nybyggeri i modsætning til tidligere, hvor man anlagde et snævert anlægsøkonomisk fokus.

Certificeringsordninger som DGNB fungerer som benchmarking og proaktivt værktøj, men danner også basis for bred dialog i forbindelse med projekter, hvor fokus i stigende grad er helhedsløsninger og interesse for at skabe det bedst mulige byggeri indenfor de givne rammer.

Målet er dog ’absolut’ bæredygtigt byggeri, som kan involvere f.eks. optimering indenfor indeklima, CO2-neutralitet i en bygnings livscyklus og Cradle to Cradle-tilgang. Ekolab oplever en efterspørgsel på rådgivning, som har en bred viden om tilgang til bæredygtigt byggeri. Ekolab har forudsætningerne for at kunne tilbyde denne ydelse, da virksomheden holder en tæt kontakt til relevante vidensinstitutioner for at være ajour indenfor forskning og udvikling, samtidig med at Jørgen Lange er uddannelsesleder hos Molio indenfor optimeret design af lavenergibyggeri, helhedsorienteret energirenovering og bæredygtighedsrådgivning.

Læs mere på side 15 her: http://project.mediaplanet.com/20646.pdf

Måske har du også lyst til at læse lidt om…

MED PÅ VINDERHOLD

MED PÅ VINDERHOLDETEkolab er sammen med Pålsson Arkitekter AS, Danakon a/s - Rådgivende Ingeniører FRI og OPLAND...

Energianalyse og -optimering 

Ekolab har arbejdet med lavenergibyggeri fra virksomheden blev etableret. Vi var pionere indenfor passivhuse og har...

CIRKULÆRT BYGGERI

På konferencen, Circular Build Forum 2024 (ultimo januar), kan du i år høre om et projekt fra den virkelige verden -...