Ekolab i kampagne om bæredygtighed

Apr 19, 2018

I en bredt anlagt kampagne om bæredygtighed har indehaver og direktør i Ekolab, Jørgen Lange, som også er DGNB konsulent, givet sin vurdering af status indenfor bæredygtigt byggeri.

Generelt oplever Ekolab en stigende efterspørgsel fra bygherrer og samarbejdspartnere på en mere helhedsorienteret og vidensbaseret tilgang til de forskellige projekter. Der er en bevægelse i gang, hvor fokus er på en optimering af alle led i værdikæden i forbindelse med nybyggeri i modsætning til tidligere, hvor man anlagde et snævert anlægsøkonomisk fokus.

Certificeringsordninger som DGNB fungerer som benchmarking og proaktivt værktøj, men danner også basis for bred dialog i forbindelse med projekter, hvor fokus i stigende grad er helhedsløsninger og interesse for at skabe det bedst mulige byggeri indenfor de givne rammer.

Målet er dog ’absolut’ bæredygtigt byggeri, som kan involvere f.eks. optimering indenfor indeklima, CO2-neutralitet i en bygnings livscyklus og Cradle to Cradle-tilgang. Ekolab oplever en efterspørgsel på rådgivning, som har en bred viden om tilgang til bæredygtigt byggeri. Ekolab har forudsætningerne for at kunne tilbyde denne ydelse, da virksomheden holder en tæt kontakt til relevante vidensinstitutioner for at være ajour indenfor forskning og udvikling, samtidig med at Jørgen Lange er uddannelsesleder hos Molio indenfor optimeret design af lavenergibyggeri, helhedsorienteret energirenovering og bæredygtighedsrådgivning.

Læs mere på side 15 her: http://project.mediaplanet.com/20646.pdf

Måske har du også lyst til at læse lidt om…

Nomineret til RENOVERPRISEN 2022: Fabers fabrikker

Nomineret til RENOVERPRISEN 2022: Fabers fabrikker

I aften er det 10-års jubilæum for Renoverprisen 2022, og tredje gang Ekolab er nomineret med et projekt. I år er vi stolte over at være nomineret i kategorien ’Bolig’ med Fabers Fabrikker i Ryslinge. Fabers Fabrikker giver en fornemmelsen af at leve i historien, hvor den ikoniske fabrik bevaret, men med alle moderne og nødvendige tiltag, så man ikke skal gå på kompromis med levestandard og modernisering.

Vi søger en ny kollega

Vi søger en ny kollega

I EKOLAB ER BÆREDYGTIGHED VORES DNA: VI HAR SOM RÅDGIVENDE INGENIØRVIRKSOMHED ARBEJDET AMBITIØST MED BÆREDYGTIGHED...