Boligkontoret Århus – Ekolab laver DGNB og commissioning på 115 ungdomsboliger

Feb 8, 2018

I 2017 blev der udskrevet en konkurrence i totalentreprise på opførelsen af ungdomsboliger i Katrinebjerg-området. Ekolab er konsulent/auditør ved bæredygtighedscertificering til Guld i DGNB i vinderteamet JCN bolig, Rubow Arkitekter og Regnbuen-Kontor Arkitekter og Ingeniørfirmaet Viggo Madsen. I forbindelse med opgaven udfører Ekolab commissioning aktiviteter. Byggeriet skal i øvrigt være lavenergi efter klasse 2020. Byggeriet som skal udføres 2018-2019 udgør 4360 m2 og entreprisesummen er 58 mio.

Et centralt bæredygtighedsgreb er en relativ kompakt bygning med en optimeret energiramme, som kun bliver understøttet af et mindre solcelleareal på tag. Isoleringsmængden er begrænset og materialevalget meget bevidst valgt ud fra en optimal livscyklusanalyse (LCA) i samspil med hensyn til drift og dermed bygningens totaløkonomi (LCC). Det gode indeklima sikres ved omhyggeligt dagslysdesign, passende termisk masse og mekanisk ventilation med mulighed for supplement via lyddæmpet vinduesventilering. De tekniske installationer er optimeret i forhold til både energiramme og drift.

Boligkontoret Århus’ kommende og iøjnefaldende ungdomsboligafdeling ligger lige over for Storcenter Nord – på hjørnet af Paludan-Müllers Vej og Finlandsgade. Det er en yderst attraktiv beliggenhed for studerende, der har by, skov, park, indkøb og studier inden for kort radius. Der bliver i alt 115 ungdomsboliger samt fleksible områder og funktioner ude og inde, der ansporer til samvær mellem beboerne. Et bæredygtigt hus med attraktive boliger og indbydende fællesskaber for byens studerende.

Måske har du også lyst til at læse lidt om…

Nomineret til RENOVERPRISEN 2022: Fabers fabrikker

Nomineret til RENOVERPRISEN 2022: Fabers fabrikker

I aften er det 10-års jubilæum for Renoverprisen 2022, og tredje gang Ekolab er nomineret med et projekt. I år er vi stolte over at være nomineret i kategorien ’Bolig’ med Fabers Fabrikker i Ryslinge. Fabers Fabrikker giver en fornemmelsen af at leve i historien, hvor den ikoniske fabrik bevaret, men med alle moderne og nødvendige tiltag, så man ikke skal gå på kompromis med levestandard og modernisering.

Vi søger en ny kollega

Vi søger en ny kollega

I EKOLAB ER BÆREDYGTIGHED VORES DNA: VI HAR SOM RÅDGIVENDE INGENIØRVIRKSOMHED ARBEJDET AMBITIØST MED BÆREDYGTIGHED...