Ekolab er med til at sikre at Aarhus Skøjtehal fremover kan tilbyde energioptimerede faciliteter til byens borgere. Skøjtehallen, der blev indviet i december 1973, bruges flittigt til alt fra is-disco til curling og ishockey og er ofte fuld af mennesker fra tidlig morgen til sen aften i is-sæsonen, der strækker sig fra august til april. Det siger sig selv at det kræver en del teknologi at holde en lufttemperatur på 12 C og en is-temperatur på minus 5-8 C.

I løbet af 2016-2017 har Ekolab udført energiscreening og efterfølgende stået for projektering af de valgte energisparetiltag for Aarhus Skøjtehal, der udover skøjtehallen består af Christiansbjerghallen og Idrætsdaghøjskolens lokaler.  Screeningen og udførelsen af de energirenoverende tiltag er foregået i to stadier. Den første del omfatter ombygning af ventilation, nedlæggelse af eksisterende indblæsningsanlæg, etablering af radiatoropvarmning i foyer og nødvendig ombygning af eksisterende CTS. Tiltagene er udvalgt dels ud fra optimeret drift og energibesparelsespotentiale og dels som genopretning for anlæg hvis levetid var udløbet. Denne del afsluttes i december 2017.

Den anden del af projektet består af en screening med en dybere analyse af den kolde del, dvs. isbaneteknikken og de anlæg der bruges til at klimatisere skøjtehallen. Screeningen og analysen er afsluttet og på baggrund heraf er der udarbejdet en omfattende rapport, der skal danne basis for den videre beslutning. Det foreslåede renoveringsarbejde, herunder udskiftning af den oprindelige banebund fra udendørsbanen, oprindelig anlagt i 1964, afventer således en afgørelse om finansiering, og hvis den falder på plads forventer man at arbejdet udføres i 2019.

Måske har du også lyst til at læse lidt om…

MED PÅ VINDERHOLD

MED PÅ VINDERHOLDETEkolab er sammen med Pålsson Arkitekter AS, Danakon a/s - Rådgivende Ingeniører FRI og OPLAND...

Energianalyse og -optimering 

Ekolab har arbejdet med lavenergibyggeri fra virksomheden blev etableret. Vi var pionere indenfor passivhuse og har...

CIRKULÆRT BYGGERI

På konferencen, Circular Build Forum 2024 (ultimo januar), kan du i år høre om et projekt fra den virkelige verden -...