Ekolab er bæredygtighedsrådgiver på Skæring Bæk byggeprojekt.

May 17, 2017

Arbejdernes Andels Boligforening (AAB) står bag nybyggeri i Skæring ved Aarhus, hvor ideen er at skabe et nyt bæredygtigt boligkvarter med fælleshus i det naturskønne område ved Skæring Bæk.

Projektet prioriterer bæredygtighed højt og har opstillet fokusområder i en udstrækning, der gør at man vurderer at der kan opnås en DGNB Guld certificering. Ekolabs opgave bliver netop at rådgive om bæredygtighed i kraft af indehaver Jørgen Langes position som DGNB-konsulent. Ekolab skal derudover stå for energikoncept, kvalitetssikring på VVS og commissioning.

RUBOW Arkitekter er totalrådgiver på Skæring Bæk byggeriet og arbejder ud over Ekolab sammen med Regnbuen | Kontur Arkitekter og Tækker Group.

Når de to byggefaser er afsluttet kommer området til at bestå af i alt 175 boliger i forskellige størrelser, i alt 15.375 m2, hvor den omgivende natur bliver et definerende element i bebyggelsens udtryk. Et modspil opstår mellem de mere stringente officielle rum på gadesiden og det private område på havesiden, der spiller sammen med den vilde natur på stedet. Fælleshuset, der skal danne rammen om fællesskabet i bebyggelsen, placeres på kanten og indrettes som et traditionelt længehus med hul i midten med reference til den gamle gård på grunden.

Projektet forventes at være afsluttet i efteråret 2019.

Måske har du også lyst til at læse lidt om…

NOMINERET TIL EU-PRIS

Ekolab er med på holdet, der står bag Fabers Fabrikker-projektet, som nu er nomineret til den fornemme "EU Prize for...