Foto: Thomas Rahbek

Sammen med Krydsrum Arkitekter, restaureringsarkitekt Søren Vadstrup og AB Clausen Rådgivende Ingeniører er Ekolab udvalgt til at stå for restaurering og konvertering af det historiske byggeri Fasangården i Frederiksberg Have. Ekolab står for projektering af alle installationer, der vedrører VVS, ventilation, afløb og el og vil være involveret i sikring af bæredygtige løsninger.

Fasangården blev oprindelig bygget i 1682 som bolig til kongens fasanmester, der var ansat til at opdrætte fasaner. Efterfølgende drev fasanmesterens enke gæstgiveri i ejendommen og den har i de senere år været anvendt som privat bolig. Blandt andet har digteren Adam Oehlenschläger haft sommerresidens i huset, ligesom videnskabsmanden Hans Christian Ørsted fik tilbudt Fasangården som æresbolig. Han døde dog uden nogensinde at have været der. Det hus, der står i dag, er bygget i 1828.

Slots- og Kulturstyrelsen er ejer af den fredede ejendom, der ligger smukt, men måske lidt gemt, midt i Frederiksberg Have.  Ønsket er at bevare bygninger og havemiljø og give stedet en funktion, der er til gavn for offentligheden. Det kommer i første omgang til at ske i forbindelse med at Aarstiderne, økologisk fødevarevirksomhed, fra den 21. april til 1. november 2017 organiserer pop-up gårdbutik, fællesspisninger, kurser og events.

Hovedprojektet udsendes i efteråret 2017 og restaureringen forventes færdig i 2019.

Måske har du også lyst til at læse lidt om…

MED PÅ VINDERHOLD

MED PÅ VINDERHOLDETEkolab er sammen med Pålsson Arkitekter AS, Danakon a/s - Rådgivende Ingeniører FRI og OPLAND...

Energianalyse og -optimering 

Ekolab har arbejdet med lavenergibyggeri fra virksomheden blev etableret. Vi var pionere indenfor passivhuse og har...

CIRKULÆRT BYGGERI

På konferencen, Circular Build Forum 2024 (ultimo januar), kan du i år høre om et projekt fra den virkelige verden -...