Spændende projekt i Frederiksberg Have

Apr 25, 2017

Foto: Thomas Rahbek

Sammen med Krydsrum Arkitekter, restaureringsarkitekt Søren Vadstrup og AB Clausen Rådgivende Ingeniører er Ekolab udvalgt til at stå for restaurering og konvertering af det historiske byggeri Fasangården i Frederiksberg Have. Ekolab står for projektering af alle installationer, der vedrører VVS, ventilation, afløb og el og vil være involveret i sikring af bæredygtige løsninger.

Fasangården blev oprindelig bygget i 1682 som bolig til kongens fasanmester, der var ansat til at opdrætte fasaner. Efterfølgende drev fasanmesterens enke gæstgiveri i ejendommen og den har i de senere år været anvendt som privat bolig. Blandt andet har digteren Adam Oehlenschläger haft sommerresidens i huset, ligesom videnskabsmanden Hans Christian Ørsted fik tilbudt Fasangården som æresbolig. Han døde dog uden nogensinde at have været der. Det hus, der står i dag, er bygget i 1828.

Slots- og Kulturstyrelsen er ejer af den fredede ejendom, der ligger smukt, men måske lidt gemt, midt i Frederiksberg Have.  Ønsket er at bevare bygninger og havemiljø og give stedet en funktion, der er til gavn for offentligheden. Det kommer i første omgang til at ske i forbindelse med at Aarstiderne, økologisk fødevarevirksomhed, fra den 21. april til 1. november 2017 organiserer pop-up gårdbutik, fællesspisninger, kurser og events.

Hovedprojektet udsendes i efteråret 2017 og restaureringen forventes færdig i 2019.

Måske har du også lyst til at læse lidt om…

Nomineret til RENOVERPRISEN 2022: Fabers fabrikker

Nomineret til RENOVERPRISEN 2022: Fabers fabrikker

I aften er det 10-års jubilæum for Renoverprisen 2022, og tredje gang Ekolab er nomineret med et projekt. I år er vi stolte over at være nomineret i kategorien ’Bolig’ med Fabers Fabrikker i Ryslinge. Fabers Fabrikker giver en fornemmelsen af at leve i historien, hvor den ikoniske fabrik bevaret, men med alle moderne og nødvendige tiltag, så man ikke skal gå på kompromis med levestandard og modernisering.

Vi søger en ny kollega

Vi søger en ny kollega

I EKOLAB ER BÆREDYGTIGHED VORES DNA: VI HAR SOM RÅDGIVENDE INGENIØRVIRKSOMHED ARBEJDET AMBITIØST MED BÆREDYGTIGHED...