Energiforbrug og brugeradfærd

Mar 3, 2017

Ekolab har været projektansvarlig for et udviklingsprojekt under Markedsmodningsfonden med titlen Procesværktøjer til 360° indeklimarigtig energirenovering af ældre etage-boligbyggeri :

Brugeradfærd har en væsentlig indflydelse på boligers indeklima og energiforbrug både før og efter en energirenovering. Nye beregningsmodeller giver mere pålidelige forudsigelser af fremtidigt energiforbrug i form af sandsynlighedsfordelinger. Dette gør det muligt at vurdere hvor følsomt et løsningsforslag er overfor forskelle i beboernes adfærdsmønstre. Det laveste energiforbrug opnås ved kombination af alle tiltag. Men hvis man skulle udvælge ét tiltag, afhænger valget af brugeradfærden. Via modellernes implementering i simuleringsprogrammet IDA ICE, er det muligt at vurdere hvor følsomt et løsningsforslag er overfor forskelle i beboernes adfærdsmønstre.

Læs mere her: http://ekolab.dk/wp-content/uploads/DTU-artikel-stokastiske-beregninger-i-IDA-ICE-1.pdf

Måske har du også lyst til at læse lidt om…

Nomineret til RENOVERPRISEN 2022: Fabers fabrikker

Nomineret til RENOVERPRISEN 2022: Fabers fabrikker

I aften er det 10-års jubilæum for Renoverprisen 2022, og tredje gang Ekolab er nomineret med et projekt. I år er vi stolte over at være nomineret i kategorien ’Bolig’ med Fabers Fabrikker i Ryslinge. Fabers Fabrikker giver en fornemmelsen af at leve i historien, hvor den ikoniske fabrik bevaret, men med alle moderne og nødvendige tiltag, så man ikke skal gå på kompromis med levestandard og modernisering.

Vi søger en ny kollega

Vi søger en ny kollega

I EKOLAB ER BÆREDYGTIGHED VORES DNA: VI HAR SOM RÅDGIVENDE INGENIØRVIRKSOMHED ARBEJDET AMBITIØST MED BÆREDYGTIGHED...