En solid basisviden om, hvilken effekt forskellige grader af energirenovering har på en lang række parametre som f.eks. drift og vedligehold, tilbagebetalingstid og brugertilfredshed, er resultatet af det tætte og åbne parløb, Aarhus Kommune har haft med rådgiveren Ekolab i energirenoveringen af Familiecenteret på Vejlby Centervej. 

Projektet har derfor både fungeret som en almindelig energirenovering af et yngre, men energislugende kontorbyggeri og skabelse af et fælles fundament af viden om hvordan energirenoveringer generelt kan projekteres og sendes i udbud. En viden, der er nyttig for både kommune og rådgiver.

Go Green With Aarhus (Klimasekretariatet – Aarhus Kommune) handler om hvordan Aarhus tænker indsatsen inden for miljø og energi sammen med vækst for erhvervslivet. Der tages afsæt i tre temaer: ‘Den grønne by’, ‘Den energieffektive by’ og ‘Innovative samarbejder’. http://www.gogreenwithaarhus.dk/

Inden for temaerne kan der læse om en række konkrete projekter, som gennemføres i tæt samarbejde med nogle af landets førende rådgivere og leverandører.

Et af disse projekter er Energirenovering af Vejlby Centervej 52, som der kan læses mere om via linket: http://www.gogreenwithaarhus.dk/da/Projekter/Energirenovering-i-taet-samarbejde-med-raadgiver-skaber-vaerdifulde-erfaringer.aspx

438x187-Vejlby-Centervej-52

Måske har du også lyst til at læse lidt om…

MED PÅ VINDERHOLD

MED PÅ VINDERHOLDETEkolab er sammen med Pålsson Arkitekter AS, Danakon a/s - Rådgivende Ingeniører FRI og OPLAND...

Energianalyse og -optimering 

Ekolab har arbejdet med lavenergibyggeri fra virksomheden blev etableret. Vi var pionere indenfor passivhuse og har...

CIRKULÆRT BYGGERI

På konferencen, Circular Build Forum 2024 (ultimo januar), kan du i år høre om et projekt fra den virkelige verden -...