Tagintegrerede solcelleanlæg, som er smukt integreret i tagkonstruktion, bliver i stigende grad efterspurgt.  Ekolab har i regi af Energi+-konsortiet, som Ekolab er en del af, specialiseret sig i at udvikle og projektere tagintegrerede solcelleanlæg. Entreprenørfirmaet Enemærke & Petersen, er en tæt samarbejdspartner til Energi+ i forbindelse med tagintegrerede solcelleanlæg.

Ekolab har været ansvarlig for projektering af et 21.4 kWp tagintegreret solcelleanlæg på en smuk ældre etageejendom på Christianshavn i København. Taget på ejendommen på Andreas Bjørnsgade 1, stod foran en renovering og det var derfor oplagt at indarbejde en løsning med tagintegrerede solceller.

Det opførte solcelleanlæg, som blev igangsat sommeren 2013, bliver generelt fremhævet som et af de allerbedste eksempler på flot integration og tilmed til en økonomisk fornuftig pris. Anlægget er kalkuleret til at dække ca. 20 % af ejendommens samlede elforbrug.

Et nyt projekt med tagintegreret solcelleanlæg er undervejs i Århus på Mønsgade 16. Projektet udføres i løbet af sommer/efterår 2014.

For mere information se http://www.energiplus.net/ og E+TAG

Kontaktperson Ekolab: Civilingeniør Troels Kildemoes

Tagintegrerede solceller

Måske har du også lyst til at læse lidt om…

Energianalyse og -optimering 

Ekolab har arbejdet med lavenergibyggeri fra virksomheden blev etableret. Vi var pionere indenfor passivhuse og har...

CIRKULÆRT BYGGERI

På konferencen, Circular Build Forum 2024 (ultimo januar), kan du i år høre om et projekt fra den virkelige verden -...