Nyt EUDP projekt – indvendig isolering og ventilation i ældre etagebyggeri

May 5, 2014

Ekolab har i flere år arbejdet intensivt med både indvendig isolering samt optimerede ventilationsanlæg til ældre etagebyggeri, både i forbindelse med udviklings- og forskningsprojekter men også i forbindelse konkrete byggeprojekter. Det prisbelønnede Ryesgade 30-projekt er netop et projekt, hvor forskellige ventilationsanlæg (centrale og decentrale) er installeret i stort antal og sammenlignes gennem flere år. Endvidere er forskellige typer af indvendig isolering brugt i bygningen (kompaktisolering & vakuum-isolering) og bl.a. fugtforhold følges meget tæt.

Ekolab er en del af et konsortium som har modtaget bevilling fra EUDP (Energistyrelsen) til projektet ”Energirigtig komfort i ældre etagebygninger” til at fortsætte arbejdet med at udvikle og forbedre decentrale ventilationsanlæg med særlig fokus på indbygning, servicevenlighed, overvågning, støjdæmpning, optimeret drift mv. I samme projekt indgår indvendig isolering også som et helt centralt element med særlig fokus på nye isoleringstyper, fugt og rådsikre indbygningsdetaljer eksempelvis ved træbjælkelag, montagemetoder mv. I projektet indgår fuldskala-afprøvninger i konkrete byggerier.

Universitetet i Dresden i Tyskland, som anses som et af de førende institutter i Verden indenfor indvendig isolering, er tilknyttet projektet.

Udover Ekolab har projektet følgende danske deltagere:

DTU, Cowi , Ronby.dk, Nilan (ventilation), Airmaster (ventilation), Kingspan (isolering),  Introflex (isolering) og Enemærke & Pedersen (entreprenør).

For yderligere information kontakt Jørgen LangeIndvendig isolering med IQ-Therm

Se relevant artikel (på tysk)

Måske har du også lyst til at læse lidt om…

Nomineret til RENOVERPRISEN 2022: Fabers fabrikker

Nomineret til RENOVERPRISEN 2022: Fabers fabrikker

I aften er det 10-års jubilæum for Renoverprisen 2022, og tredje gang Ekolab er nomineret med et projekt. I år er vi stolte over at være nomineret i kategorien ’Bolig’ med Fabers Fabrikker i Ryslinge. Fabers Fabrikker giver en fornemmelsen af at leve i historien, hvor den ikoniske fabrik bevaret, men med alle moderne og nødvendige tiltag, så man ikke skal gå på kompromis med levestandard og modernisering.

Vi søger en ny kollega

Vi søger en ny kollega

I EKOLAB ER BÆREDYGTIGHED VORES DNA: VI HAR SOM RÅDGIVENDE INGENIØRVIRKSOMHED ARBEJDET AMBITIØST MED BÆREDYGTIGHED...