Ekolab har i flere år arbejdet intensivt med både indvendig isolering samt optimerede ventilationsanlæg til ældre etagebyggeri, både i forbindelse med udviklings- og forskningsprojekter men også i forbindelse konkrete byggeprojekter. Det prisbelønnede Ryesgade 30-projekt er netop et projekt, hvor forskellige ventilationsanlæg (centrale og decentrale) er installeret i stort antal og sammenlignes gennem flere år. Endvidere er forskellige typer af indvendig isolering brugt i bygningen (kompaktisolering & vakuum-isolering) og bl.a. fugtforhold følges meget tæt.

Ekolab er en del af et konsortium som har modtaget bevilling fra EUDP (Energistyrelsen) til projektet ”Energirigtig komfort i ældre etagebygninger” til at fortsætte arbejdet med at udvikle og forbedre decentrale ventilationsanlæg med særlig fokus på indbygning, servicevenlighed, overvågning, støjdæmpning, optimeret drift mv. I samme projekt indgår indvendig isolering også som et helt centralt element med særlig fokus på nye isoleringstyper, fugt og rådsikre indbygningsdetaljer eksempelvis ved træbjælkelag, montagemetoder mv. I projektet indgår fuldskala-afprøvninger i konkrete byggerier.

Universitetet i Dresden i Tyskland, som anses som et af de førende institutter i Verden indenfor indvendig isolering, er tilknyttet projektet.

Udover Ekolab har projektet følgende danske deltagere:

DTU, Cowi , Ronby.dk, Nilan (ventilation), Airmaster (ventilation), Kingspan (isolering),  Introflex (isolering) og Enemærke & Pedersen (entreprenør).

For yderligere information kontakt Jørgen LangeIndvendig isolering med IQ-Therm

Se relevant artikel (på tysk)

Måske har du også lyst til at læse lidt om…

Energianalyse og -optimering 

Ekolab har arbejdet med lavenergibyggeri fra virksomheden blev etableret. Vi var pionere indenfor passivhuse og har...

CIRKULÆRT BYGGERI

På konferencen, Circular Build Forum 2024 (ultimo januar), kan du i år høre om et projekt fra den virkelige verden -...