Solceller på Egaa Gymnasium

May 1, 2014

Ekolab har været rådgiver for Egaa Gymnasium i forbindelse med opførelse af et 29.2 kWp solcelleanlæg på gymnasiets musikbygning. Anlægget blev igangsat primo 2014. Anlæggets årlige ydelse er beregnet til ca. 23.700 kWh og har en tilbagebetalingstid på 10 år. Leverandør af anlægget er Phønix Tag Energi.

Ud over fokus på robuste komponenter med lang levetid, har der i projektet været særlig fokus på at lave en montage og fastgørelsesløsning med mindst mulig påvirkning af den eksisterende tagkonstruktion (fladtagskonstruktion med tagpap øverst) samt maksimal sikkerhed imod utætheder og efterfølgende vandskader. Solcellepanelerne ligger fladt på taget og er monteret på aluskinner, som er fikseret til taget via pålimede aluminiumsprofiler.

Solceller på Egaa Gymnasium

Den valgte løsning med paneler fladt liggende på taget er totaløkonomisk den optimale løsning og bedre end vinklede paneler på stativer.

For at få størst mulig sikkerhed for brandfolk i forbindelse med en eventuel brandindsats, er anlægget udstyret med en såkaldt DC-afbryder på taget ved solcellepanelerne (dog ikke lovkrav men forventes at blive det i løbet af få år).

Sidst men ikke mindst er der gjort meget ud af at monitorere og synliggøre driften af solcelleanlægget via henholdsvis hjemmeside, Apps til Smartphones og storskærm. Elever kan derfor arbejde med anlægget i skoletiden. Anlæggets ydelse kan følges løbende på http://evishine.dk/egaa-gym.dk

Måske har du også lyst til at læse lidt om…

Nomineret til RENOVERPRISEN 2022: Fabers fabrikker

Nomineret til RENOVERPRISEN 2022: Fabers fabrikker

I aften er det 10-års jubilæum for Renoverprisen 2022, og tredje gang Ekolab er nomineret med et projekt. I år er vi stolte over at være nomineret i kategorien ’Bolig’ med Fabers Fabrikker i Ryslinge. Fabers Fabrikker giver en fornemmelsen af at leve i historien, hvor den ikoniske fabrik bevaret, men med alle moderne og nødvendige tiltag, så man ikke skal gå på kompromis med levestandard og modernisering.

Vi søger en ny kollega

Vi søger en ny kollega

I EKOLAB ER BÆREDYGTIGHED VORES DNA: VI HAR SOM RÅDGIVENDE INGENIØRVIRKSOMHED ARBEJDET AMBITIØST MED BÆREDYGTIGHED...