Ekolab har været rådgiver for Egaa Gymnasium i forbindelse med opførelse af et 29.2 kWp solcelleanlæg på gymnasiets musikbygning. Anlægget blev igangsat primo 2014. Anlæggets årlige ydelse er beregnet til ca. 23.700 kWh og har en tilbagebetalingstid på 10 år. Leverandør af anlægget er Phønix Tag Energi.

Ud over fokus på robuste komponenter med lang levetid, har der i projektet været særlig fokus på at lave en montage og fastgørelsesløsning med mindst mulig påvirkning af den eksisterende tagkonstruktion (fladtagskonstruktion med tagpap øverst) samt maksimal sikkerhed imod utætheder og efterfølgende vandskader. Solcellepanelerne ligger fladt på taget og er monteret på aluskinner, som er fikseret til taget via pålimede aluminiumsprofiler.

Solceller på Egaa Gymnasium

Den valgte løsning med paneler fladt liggende på taget er totaløkonomisk den optimale løsning og bedre end vinklede paneler på stativer.

For at få størst mulig sikkerhed for brandfolk i forbindelse med en eventuel brandindsats, er anlægget udstyret med en såkaldt DC-afbryder på taget ved solcellepanelerne (dog ikke lovkrav men forventes at blive det i løbet af få år).

Sidst men ikke mindst er der gjort meget ud af at monitorere og synliggøre driften af solcelleanlægget via henholdsvis hjemmeside, Apps til Smartphones og storskærm. Elever kan derfor arbejde med anlægget i skoletiden. Anlæggets ydelse kan følges løbende på http://evishine.dk/egaa-gym.dk

Måske har du også lyst til at læse lidt om…

Energianalyse og -optimering 

Ekolab har arbejdet med lavenergibyggeri fra virksomheden blev etableret. Vi var pionere indenfor passivhuse og har...

CIRKULÆRT BYGGERI

På konferencen, Circular Build Forum 2024 (ultimo januar), kan du i år høre om et projekt fra den virkelige verden -...