Ekolab har udviklingsprojekter indenfor energi og bæredygtighed som en hovedaktivitet. Viden fra udviklingsprojekterne overføres til de andre hovedområder projektering og formidling.

Investeringen i udviklingsprojekterne indenfor området ’helhedsorienteret energirenovering’ startede med projektet ’Energirigtig og Sund renovering (2006-2008) støttet af daværende Socialministerie – og efterfølgende ’Energirenovering i Albertslund Kommune’ (2007-12) støttet af Energistyrelsen. Der er igangværende arbejde på projektet ’Nænsom men markant energirenovering af muret byggeri’ (2012- 2014), som er støttet af EUDP – og projektet ’Energirenovering af parcelhuse’ (2012-14) støttet at PSO/Elforsk.

Udviklingsprojekter - Energi+

Energirenovering af ældre etageejendomme er i andre projekter bearbejdet særdeles grundigt i konsortiet Energi+, som er det tværfaglige samarbejde med Leif Rönby og Krydsrum Arkitekter. Der er opbygget stor viden indenfor både proces, analyse og byggeteknik. De fælles udviklingsprojekter er støttet fra flere sider, hvor de procesorienterede projekter er støttet af Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter samt Kommuner og Fornyelsesfonden – og de markeds- og praksisorienterede projekter er støttet af Fornyelsesfonden og EUDP. Alle projekter laves i samarbejde med flere aktører fra universiteter, videnscentre, rådgivere, entreprenører, leverandører, bygningsadministratorer og kommuner.

Vedr. yderligere oplysninger kontakt partner Jørgen Lange

Måske har du også lyst til at læse lidt om…

MED PÅ VINDERHOLD

MED PÅ VINDERHOLDETEkolab er sammen med Pålsson Arkitekter AS, Danakon a/s - Rådgivende Ingeniører FRI og OPLAND...

Energianalyse og -optimering 

Ekolab har arbejdet med lavenergibyggeri fra virksomheden blev etableret. Vi var pionere indenfor passivhuse og har...

CIRKULÆRT BYGGERI

På konferencen, Circular Build Forum 2024 (ultimo januar), kan du i år høre om et projekt fra den virkelige verden -...