Passivhusbyggeri høster hædrende omtale

Oct 11, 2013

Teknologisk Institut udpegede i sin tid fire vindere af konkurrencen om fremtidens præfabrikerede lavenergiboliger. De fire vindere har siden opført 12 præfabrikerede Sunshine House-boliger for Sønderborg Andelsboligforening og 12 tilsvarende boliger for Domea i Kolding.

Ekolab har været rådgivende ingeniør på ét af de fire projekter i Kolding og Sønderborg – to toetagers rækkehuse med i alt seks boliger. Rådgivningen gik på udarbejdelse af anbefalinger til, hvordan byggeriet kunne opfylde de strenge energikrav til passivhusbyggeri. Desuden stod Ekolab for den endelige passivhuscertificering af byggeriet.

Rækkehusene var det eneste af de fire Sunshine House-byggeprojekter, der opnåede passivhuscertificeringen og dermed det laveste energiforbrug. Kolding Kommune hædrer projektet for at være innovativt og nytænkende.

sunshine copy

 

 

 

 

 

Vinderkonsortiet, som Ekolab deltog i, bestod af Årstidernes Arkitekter, byggefirmaet Hassing-Huset og Grontmij rådgivende ingeniører.

Læs mere her

 

Måske har du også lyst til at læse lidt om…

Nomineret til RENOVERPRISEN 2022: Fabers fabrikker

Nomineret til RENOVERPRISEN 2022: Fabers fabrikker

I aften er det 10-års jubilæum for Renoverprisen 2022, og tredje gang Ekolab er nomineret med et projekt. I år er vi stolte over at være nomineret i kategorien ’Bolig’ med Fabers Fabrikker i Ryslinge. Fabers Fabrikker giver en fornemmelsen af at leve i historien, hvor den ikoniske fabrik bevaret, men med alle moderne og nødvendige tiltag, så man ikke skal gå på kompromis med levestandard og modernisering.

Vi søger en ny kollega

Vi søger en ny kollega

I EKOLAB ER BÆREDYGTIGHED VORES DNA: VI HAR SOM RÅDGIVENDE INGENIØRVIRKSOMHED ARBEJDET AMBITIØST MED BÆREDYGTIGHED...