Den gamle gård Brusgård , som huser Den Skandinaviske Designhøjskole, og institutionen Mimers Brønd har på baggrund af en energianalyse fra Ekolab valgt at omlægge energiforsyningen til biobrænsel. Projektet er valgt ud fra helhedssyn om økonomi, miljø og muligheden for lokale ressourcer og flisproduktion. Projektet udføres for Randers Kommune som har forsyningspligten til de to institutioner. Ekolab er totalrådgiver.

Ekolab udførte den indledende energianalyse i foråret 2012, hvor energibehovet til tre institutioner blev kortlagt. På baggrund af dette blev der analyseret muligheder, inkl. nu-værdi beregninger, for energioptimering og forsyningsscenarier i henholdsvis fælles systemer og ved individuel forsyning.

Resultatet blev en kollektiv varmeforsyning for to af tre institutioner baseret på biomasse. Energibalancen viste at ’ Laksen’ vil opnå en bedre løsning med selvstændig  varmeforsyning. Den Skandinaviske Designhøjskole valgte i øvrigt at udføre efterisolering for at reducere energiforbruget, hvilket samtidigt reducerer effektbehovet ved den nye energiforsyning.

Kontakt: Jørgen Lange