Ny miljørigtig energiforsyning på Brusgård og Mimers Brønd

Dec 21, 2012

Den gamle gård Brusgård , som huser Den Skandinaviske Designhøjskole, og institutionen Mimers Brønd har på baggrund af en energianalyse fra Ekolab valgt at omlægge energiforsyningen til biobrænsel. Projektet er valgt ud fra helhedssyn om økonomi, miljø og muligheden for lokale ressourcer og flisproduktion. Projektet udføres for Randers Kommune som har forsyningspligten til de to institutioner. Ekolab er totalrådgiver.

Ekolab udførte den indledende energianalyse i foråret 2012, hvor energibehovet til tre institutioner blev kortlagt. På baggrund af dette blev der analyseret muligheder, inkl. nu-værdi beregninger, for energioptimering og forsyningsscenarier i henholdsvis fælles systemer og ved individuel forsyning.

Resultatet blev en kollektiv varmeforsyning for to af tre institutioner baseret på biomasse. Energibalancen viste at ’ Laksen’ vil opnå en bedre løsning med selvstændig  varmeforsyning. Den Skandinaviske Designhøjskole valgte i øvrigt at udføre efterisolering for at reducere energiforbruget, hvilket samtidigt reducerer effektbehovet ved den nye energiforsyning.

Kontakt: Jørgen Lange

Måske har du også lyst til at læse lidt om…

Nomineret til RENOVERPRISEN 2022: Fabers fabrikker

Nomineret til RENOVERPRISEN 2022: Fabers fabrikker

I aften er det 10-års jubilæum for Renoverprisen 2022, og tredje gang Ekolab er nomineret med et projekt. I år er vi stolte over at være nomineret i kategorien ’Bolig’ med Fabers Fabrikker i Ryslinge. Fabers Fabrikker giver en fornemmelsen af at leve i historien, hvor den ikoniske fabrik bevaret, men med alle moderne og nødvendige tiltag, så man ikke skal gå på kompromis med levestandard og modernisering.

Vi søger en ny kollega

Vi søger en ny kollega

I EKOLAB ER BÆREDYGTIGHED VORES DNA: VI HAR SOM RÅDGIVENDE INGENIØRVIRKSOMHED ARBEJDET AMBITIØST MED BÆREDYGTIGHED...