Energidesign på Den Skandinaviske Designhøjskole

Dec 19, 2012

Ekolab har gennemført energianalyse på Den Skandinaviske Designhøjskole, som nu har valgt at efterisolere deres flotte gamle undervisningsbygning ’Laden’. Der udføres bl.a. indvendig efterisolering af de gamle kampestensvægge med en diffusionsåben isolering IQ –Therm. Projektet er støttet af Kulturministeriet og sendes i udbud feb. 2013.

Ekolab har i 2012 udarbejdet analyser og   helhedsorienteret løsningsforslag for energi og indeklima indeholdende en bred vurdering af energisparetiltag og en fremtidig bæredygtig energiforsyning. Der blev efterfølgende igangsat forundersøgelser af de enkelte tiltag til energibesparelser på klimaskærm og kombinationsløsninger på biobrændsel og varmepumper. Efterfølgende blev der assisteret ved ansøgning om anlægsstøtte ved Kulturministeriet vedr. indvendig efterisolering af en gammel kampestensbygning til undervisningsformål. Der blev bevilget støtte i september 2012 og der var tæt dialog med producenter og forhandlere (IntroFlex og Remmers) vedr. anvendelsen af produktet IQ- Therm til indvendig efterisolering. Der er høje krav til fugttransport og løsninger vedr. kuldebroer i de gamle konstruktioner. Der er igangsat udbud hvor der i øvrigt er suppleret med forsatsvinduer og opgradering på varmeanlæg.

Kontakt: Jørgen Lange

Måske har du også lyst til at læse lidt om…

Nomineret til RENOVERPRISEN 2022: Fabers fabrikker

Nomineret til RENOVERPRISEN 2022: Fabers fabrikker

I aften er det 10-års jubilæum for Renoverprisen 2022, og tredje gang Ekolab er nomineret med et projekt. I år er vi stolte over at være nomineret i kategorien ’Bolig’ med Fabers Fabrikker i Ryslinge. Fabers Fabrikker giver en fornemmelsen af at leve i historien, hvor den ikoniske fabrik bevaret, men med alle moderne og nødvendige tiltag, så man ikke skal gå på kompromis med levestandard og modernisering.

Vi søger en ny kollega

Vi søger en ny kollega

I EKOLAB ER BÆREDYGTIGHED VORES DNA: VI HAR SOM RÅDGIVENDE INGENIØRVIRKSOMHED ARBEJDET AMBITIØST MED BÆREDYGTIGHED...