På baggrund af en Ekolab helhedsvurdering af energi og bæredygtighed på Testrup Højskole har  de valgt at omlægge deres nuværende opvarmning fra olie til en kombinationsløsning med træflis og træpiller suppleret af fremtidige varmepumper. Ekolab er totalrådgiver på opgaven.

Det er en økonomisk god  løsning med en tilbagebetalingstid på ca. 5 år. Det muliggør investeringer i bygninger og energibesparelser hvilket gør totaløkonomien meget god. Miljømæssigt taler løsningen for sig selv.

I forbindelse med energiomlægningen udføres der et helt nyt teknikrum i kombination med ny pedelbygning og underjordisk lager. Schmidt, Hammer og Lassen er arkitekter på opgaven med design af teknikrum som på bedste vis indarbejdes i Testrups masterplan vedr. udbygning af højskolen.

Kontakt: Jørgen Lange

Måske har du også lyst til at læse lidt om…

MED PÅ VINDERHOLD

MED PÅ VINDERHOLDETEkolab er sammen med Pålsson Arkitekter AS, Danakon a/s - Rådgivende Ingeniører FRI og OPLAND...

Energianalyse og -optimering 

Ekolab har arbejdet med lavenergibyggeri fra virksomheden blev etableret. Vi var pionere indenfor passivhuse og har...

CIRKULÆRT BYGGERI

På konferencen, Circular Build Forum 2024 (ultimo januar), kan du i år høre om et projekt fra den virkelige verden -...