Lodbjerg fyr

Jan 25, 2012

Ekolab har for Nationalpark Thy analyseret forskellige energiscenarier i forbindelse med en kommende gennemgribende renovering og ”revitalisering” af Lodbjerg Fyr som kombineretoplevelsescenter, forskerbolig, cafe mv. Fyret er fra slutningen af 1800-tallet og er et af Danmarks bedst bevarede fyr. Lodbjerg Fyr ligger i Thisted Kommune, som er en af Danmarks førende klimakommuner og der er bl.a. af den grund særlig fokus på energimæssigt fremtidssikrede løsninger. Med udgangspunkt i at Lodbjerg Fyr inkl. fyrmesterbolig er fredede bygninger, er der analyseret forskellige  klimaskærmsløsninger som ikke påvirker og ødelægger arkitektonisk udtryk. Endvidere er foretaget analyser på  forskellige energiløsninger til produktion af varme og el til drift af fyr og fyrmesterbolig.

Kontakt: Troels Kildemoes

Måske har du også lyst til at læse lidt om…

Nomineret til RENOVERPRISEN 2022: Fabers fabrikker

Nomineret til RENOVERPRISEN 2022: Fabers fabrikker

I aften er det 10-års jubilæum for Renoverprisen 2022, og tredje gang Ekolab er nomineret med et projekt. I år er vi stolte over at være nomineret i kategorien ’Bolig’ med Fabers Fabrikker i Ryslinge. Fabers Fabrikker giver en fornemmelsen af at leve i historien, hvor den ikoniske fabrik bevaret, men med alle moderne og nødvendige tiltag, så man ikke skal gå på kompromis med levestandard og modernisering.

Vi søger en ny kollega

Vi søger en ny kollega

I EKOLAB ER BÆREDYGTIGHED VORES DNA: VI HAR SOM RÅDGIVENDE INGENIØRVIRKSOMHED ARBEJDET AMBITIØST MED BÆREDYGTIGHED...