Ekolab har for Nationalpark Thy analyseret forskellige energiscenarier i forbindelse med en kommende gennemgribende renovering og ”revitalisering” af Lodbjerg Fyr som kombineretoplevelsescenter, forskerbolig, cafe mv. Fyret er fra slutningen af 1800-tallet og er et af Danmarks bedst bevarede fyr. Lodbjerg Fyr ligger i Thisted Kommune, som er en af Danmarks førende klimakommuner og der er bl.a. af den grund særlig fokus på energimæssigt fremtidssikrede løsninger. Med udgangspunkt i at Lodbjerg Fyr inkl. fyrmesterbolig er fredede bygninger, er der analyseret forskellige  klimaskærmsløsninger som ikke påvirker og ødelægger arkitektonisk udtryk. Endvidere er foretaget analyser på  forskellige energiløsninger til produktion af varme og el til drift af fyr og fyrmesterbolig.

Kontakt: Troels Kildemoes