EUDP projekt vedr. energirenovering til lavenergiklasse 1

Danmark har omkring 600.000 etageboliger opført som traditionelt byggeri i perioden 1860-1960. De står for en stor del af vores energiforbrug til opvarmning, men har ikke haft samme fokus i energispare-debatten og -indsatsen som nyere bebyggelser og især nybyggeri.

Ekolab deltager i EUDP-projektet ”Udvikling og 1:1-demonstration af koncepter til renovering af ældre etageboliger til lavenergiklasse 1”.

Overordnet fokus i projektet er bl.a. at udvikle renoveringsløsninger til gamle bevaringsværdige ejendomme uden at ændre deres arkitektoniske udtryk i negativ retning. En etageejendom i Ryesgade, København, indgår som demonstrationsejendom i projektet. Ejendommen vil i løbet af vinteren 2011-12 blive renoveret efter de valgte koncepter.

Udviklingsprojektet omfatter avancerede analyser på energi, indeklima- og fugtforhold og inkluderer økonomiske analyser. Projektet omfatter også implementering og test af nye isoleringstyper til indvendig isolering, udvikling af både decentrale og centrale behovsstyrede ventilationsanlæg mv.

Projektteamet udgøres af Ekolab, DTU-BYG, COWI, rönby.dk, Rockwool, Exhausto, MT Højgaard.

Kontakt: Troels Kildemoes

Måske har du også lyst til at læse lidt om…

MED PÅ VINDERHOLD

MED PÅ VINDERHOLDETEkolab er sammen med Pålsson Arkitekter AS, Danakon a/s - Rådgivende Ingeniører FRI og OPLAND...

Energianalyse og -optimering 

Ekolab har arbejdet med lavenergibyggeri fra virksomheden blev etableret. Vi var pionere indenfor passivhuse og har...

CIRKULÆRT BYGGERI

På konferencen, Circular Build Forum 2024 (ultimo januar), kan du i år høre om et projekt fra den virkelige verden -...